Mustafa: Orkestrirana kampanja protiv LDK u medijima i na društvenim mrežama

„Isus Hristos bi rekao: Oprosti, Gospode. Nisu svesni svojih postupaka. I Ibrahim Rugova bi svakako dodao: Da se ne bavimo njima, mladi su, imaju vremena da sazru“, ovim se rečima lider LDK obratio večeras javnosti na lavinu negativnih komentara i ocena koja se na račun ove stranke pokrenula naročito od sinoćnjeg pada vlade Aljbina Kurtija.

Mustafa se oglasio večeras, nakon što je, kako tvrdi u medijima, a posebno na društvenim mrežama, počela da se odvija „orkestrirana kampanja protiv LDK i njenih liderskih struktura“.

Apelovao je na javnost da usled pandemije koronavirusa, „ignorišete ovu propagandu koja pored širenja neistina, teži stvaranju poremećaja u ovom teškom vremenu za građane naše zemlje“.

Odluke LDK-a su, kao i uvek, u najboljem interesu LDK, i njenog dostojanstva, a u korist Kosova i u funkciji održavanja odnosa Kosova sa našim američkim partnerima i sa zemljama EU, uverava javnost Mustafa, dodajući da ne želi da uzvraća na isti način kako ne bi „opteretio građane Kosova u ovom trenutku kada smo svi suočeni sa neprijateljem svog zdravlja i života“.

LDK će umesto toga, i kao i do sada, zadržati nivo korektne komunikacije sa građanima i političkim protivnicima.

„Ne zato što nismo sposobniji od onih koji nas napadaju. Već zato što smo uvereni da na taj način doprinosimo jedinstvu nacije“, ocenio je u svom saopštenju na Fejsbuku.

Od svojih saradnika zatražio je da ostanu pribrani u javnim nastupima, u medijima ili putem društvenih medija, te da doprinesu boljem upravljanju situacijom.

„Pozivam sve predstavnike LDK u centralnim i lokalnim institucijama, bez obzira na poteškoće sa kojima se suočavaju, da odgovore na zadatak i služe svim građanima, bez obzira na poreklo“, obratio se i svom članstvu, pozivajući na jedinstvo.

Objasnio je potrebu Kosova da neguje posebne odnose sa SAD-om i drugim saveznicima.

„LDK je oduvek znala da štiti sebe i Kosovo od štetnih planova (…) Kosovo je sigurno samo kad je LDK snažan i vodi ga“.

Međutim, i na ovu objavu, za sat vremena stiglo je mnogo negativnih komentara.

„Ne pretvaraj se da je LDK žrtva sada kada nisi mogao da godinama ispratiš ove akcije. Do juče ste bili glavni protagonista pada vlade a protiv volje naroda i niste ništa uradili čak i za gubitak građana. Izneverili ste, o Isuse, građani vam neće oprostiti“ – pišu građani.

Ova stranka došla je na udar snažnih kritika javnosti od kada je sinoć oborena vlada koju je vodio Aljbin Kurti, a čiji je koalicioni partner bila LDK, koja je i pokrenula zahtev za izglasavanje nepoverenja.

Početak sednice koja će trajati 12 časova obeležio je još jedan u nizu protesta ljudi koji su na svojim balkonima proizvodili buku, iskazavši tako svoje nezadovoljstvo što se u sred pandemije koronavirusa odvija politički rat.

Nepoverenje vladi Aljbina Kurtija izglasala su sinoć 82 poslanika od 117 prisutnih, na 52. dan njenog postojanja. Vjosa Osmani koja sve više dobija na popularnosti, i koju deo kosovske javnosti vidi kao najzaslužniju za dobar izborni rezultat LDK, bila je protiv ove odluke i do samog glasanja branila je vladu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.