KORONAVIRUS

Milojević: Korisnici MTS d.o.o usluga da ne brinu o plaćanju dok epidemija ne prođe

Izmirivanje računa i ostalih dugovanja prema MTS d.o.o. odloženo je do daljnjeg, osim ukoliko građani koji su u prilici, to samoinicijativno mogu da učine...
Ilustracija kosovska policija

KP: Nema kretanja između Zvečana i Mitrovice – nova mera

Od jutros je obustavljeno kretanje između opština Severna Mitrovica i Zvečan, potvrdili su iz Kosovske policije. U skladu sa odlukom o karantinu - kriznih štabova...
koronavirus Priština

Još dve žrtve koronavirusa na Kosovu, ukupno tri

Dve osobe preminule su usled posledica koronavirusa, čime je broj preminulih porastao na tri, objavilo je danas kosovsko Ministarstvo zdravlja a prenosi prištinska Koha.  Prema podacima...

Ko to tamo peva

Piše: Veton Surroi Vozi Miško: Kosovo, Srbi i pandemija Svet, i Kosovo i Srbija u njemu, pa i kosovski Srbi u celoj toj priči, najbolje se...
Leposavić

U Leposaviću otvorena posebna prijemna ambulanta

U Leposaviću je otvorena posebna ambulanta u okviru Doma zdravlja, namenjena svima koji osete simptome koji upućuju na virus korona, kao što su suvi kašalj,...
Svećla i Bahtiri

Svećla i Bahtiri u poseti Bošnjačkoj mahali

Vršilac dužnosti kosovskog ministarsva unutrašnjih poslova i javne uprave Dželjalj Svećla (Xhelal Sveçla) posetio je juče Bošnajčku mahalu u severnom delu Mitrovice u pratnji gradonačelnika Južne Mitrovice, Agima Bahtirija. Cilj posete je bio da se sagleda situacije u kojoj se nalaze stanovnici ovog naselja nakon što su opštine Severna Mitrovica i Zvečan stavljene u karantin", saopštili su iz ovog ministarstva.
Karantin zona priština studentski centar Priština

Još 53 osobe negativne na koronavirus izlaze iz karantina u Prištini

Nakon što je utvrđeno da su negativne na koronavirus, još pedesetitri osobe koje su boravile u Studentskom centru u Prištini, sutra će napustiti karantin zonu.
Direktor kancelarije za KiM, Marko Đurić

Đurić: Pozitivni na koronavirus od sada u zdravstvenim ustanovama, a ne u kućnoj izolaciji

Na Kosovu i Metohiji počela je da se sprovodi naredba Vlade Srbije kojom se određuje da svako lice koje bude pozitivno na virus COVID-19, mora biti smešteno u jednoj od ustanova u zavisnosti od prebivališta, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.
Kristijan Helt, Ambasador NEmačke u Prištini

Heldt welcomed Vitia and Jevtic’s cooperation in protecting citizens’ health and condemned „tendentious journalism“

German Ambassador to Pristina, Christian Heldt shared his respect of Kosovo government ministers, Arben Vitia and Dalibor Jevtic, for finding common ground in the joint fight against coronavirus pandemic. The German ambassador said that some do not seem to like cooperation. He also criticized the media coverage of the coronavirus pandemic.
COVID-19 za kosovo korona virus

Priština: Još pet slučajeva koronavirusa na Kosovu

Pet novih slučajeva koronavirusa potvrđeno je danas na Kosovu, poslednji su podaci Instituta za javno zdravlje Kosova.
Kristijan Helt, Ambasador NEmačke u Prištini

Helt pozdravio saradnju Vitie i Jevtića na zaštiti zdravlja građana i osudio „tendeciozno novinarstvo“

Nemački ambasador, Kristijan Helt, oglasio se danas putem Tvitera iskazavši poštovanje ministrima u kosovskoj vladi Arbenu Vitii i Daliboru Jevtiću koji su, kako kaže, "pronašli dodirne tačke koje su u zajedničkom interesu" a u borbi protiv koronavirusa.
video

Four new coronavirus cases in Kosovo Serb communities, 27 in total

Four more people from Serb-majority municipalities in the north of Kosovo have tested positive for coronavirus, epidemiologist Aleksandar Antonijevic confirmed at a press conference in North Mitrovica today.
Foto: Gazeta Expressvideo

Kurti: I u Beogradu i u Prištini ima političara koji žele konflikt – naročito...

Vršilac dužnosti premijera Kosova, Aljbin Kurti (Albin) izjavio je da i u Beogradu i u Prištini ima političara i visokih zvaničnika koji "žele konflikt na Kosovu, naročito severno od Ibra".
koronavirus Priština

EFJ: COVID-19 – political interference in the media in Kosovo

The European Federation of Journalists (EFJ) calls on media in Kosovo to refrain from intensifying tensions in a health crisis.
video

Četiri novoinficirana koronavirusom u srpskim sredinama, ukupno 27

U opštinama sa većinski srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji, četvoro je novoinficirananih koronavirusom, svi na Severu, potvrdio je danas podatke za poslednja 24 sata epidemiolog dr Aleksandar Antonijević na konferenciji za štampu kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici. Ukupan broj inficiranih je 27, od čega je sa Severa 26.
Korona Virus

Ombudsman i Tanin pozvali na zaštitu privatnosti pacijenata – da mediji ne objavljuju lične...

Kancelarija Ombudsmana na Kosovu oglasila se povodom izveštavanja pojedinih portala koji su objavljivali spiskova sa imenima i prezimenima osoba kojima je određena mera izolacije zbog koronavirusa, osudivši ovaj čin. Potom se oglasio i šef UNMIK-a, Zahir Tanin, podsetivši na poziv kosovske Agencije za zaštitu ličnih podataka da se poštuje pravo pacijenata na privatnost.
koronavirus Priština

EFJ: Političko uplitanje u rad medija na Kosovu tokom pandemije koronavirusa

Evropska federacija novinara (EFJ) poziva medije na Kosovu da se suzdrže od povećavanja tenzija tokom zdravstvene krize.
COVID - 19 za Srbiju koronavirus

Od koronavirusa preminuo pripadnik MUP-a Srbije i dve pacijentkinje u KCV

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, saopštilo je ovog jutra da je pripadnik Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije MUP-a, preminuo u KBC "Dragiša Mišović" od posledica korona virusa. Kako prenosi N1, prethodne noći preminule su i dve pacijentkinje u KC Vojvodine.
Drajčićivideo

Drajčići zaboravljeni još pre doba korone

Drajčići sa svega tridesetak preostalih domova jedno je od petnaestak naselja u Sredačkoj župi. Okruženi obroncima Ošljaka sa jedne i Šar planine sa druge strane meštani su, dok je bilo unosno, živeli od stočarstva, dok je potom kao i mnoga druga sela u ovom kraju, i ovo napustio određeni broj meštana u potrazi za boljim životom stotinama kilometara dalje.
Agim-Bahtiri

Bahtiri: Pregovaram sa vladom da se iz zabrane kretanja izdvoje albanska naselja na Severu

Gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri, nakon uvođenja mere karantina za opštine Severna Mitrovica i Zvečan pozvao je meštane naselja Suvi Do, Gušavac, Vinarci, Vidimrići i Doktorsko naselje da ostanu mirni, poručivši im da je u pregovorima sa kosovskom vladom da se nad njima ne sprovode mere o zabrani kretanja koje se primenjuju u Severnoj Mitrovici.

NAJNOVIJE

Ironija nevidljivog neprijatelja

Sve je kako treba!