GAP: U aprilu prijavljeno preko 32000 nezaposlenih na Kosovu

GAP: U aprilu prijavljeno preko 32000 nezaposlenih na Kosovu

RSE u poseti stanarima Tri solitera u S. Mitrovici: Zajedno u igri

Devojčice Nina Abraši (Abrashi) i Nikolina Aleksić najbolje su drugarice koje stanuju u multietničkom naselju „Tri solitera“ u Severnoj Mitrovici, gradu na Kosovu u...
Šara predeo, planinavideo

Tragom šarskih bespuća – prirodne lepote i život na više od 1000 metara nadmorske...

S krajem maja meseca vrhovi šare su se ponovo zabeleli. Rasuta stada ovaca, uz prisustvo vernih čuvara - šarplaninaca, nabujale planinske reke koje neobičnom snagom valjaju sve pred sobom, nepregledna polja šafrana, čiji se cvetovi prkosno njišu ispred zaostalih snežnih nanosa, samo su deo prirodne lepote koja svakog ko se uputio ka šarskim vrhovima ostavlja bez daha. Sa druge strane, neizbežno je reći, da se lepota sukobljava sa surovošću, zbog čega se Šara često poredi sa Alpima. Sa druge starne, u potrazi za boljim i lagodnijim životom ove krajeve, kao i mnoge druge širom Kosova, uveliko napuštaju meštani, te se sela ostaju sve praznija.
Peticija samoopredeljenje

Samoopredeljenje prikupilo više od 150.000 potpisa za izbore

Do sada je prikupljeno 150 hiljada potpisa građana Kosova koji traže nove izbore. Već pet dana u glavnom gradu su postavljena više od 22 štandova gde građani imaju priliku da stave svoj potpis i pridruže se peticiji "Želimo izbore".

RIK proglasio 16 lista za izbore, zaključen jedinstveni birački spisak

Rok za predaju izbornih lista Republičkoj izbornoj komisiji je istekao u ponoć 5. juna. Predate su 22 liste, od kojih je RIK proglasio 16 lista za parlamentarne izbore koji se održavaju 21. juna, prenosi Insajder.
COVID-19 za kosovo korona virus

Priština: 36 novoinficiranih koronavirusom, jedna osoba preminula

U poslednja 24 sata registrovano je 36 novih slučajeva inficiranja koronavirusom, dok je još osam osoba izlečene, saopštio je večeras kosovski institut za javno...
MCC

Agencija vlade SAD ‘MCC’ odblokirao sredstva nakon ukidanja reciprociteta

Agencije vlade SAD-a za razvojne programe 'Millennium Challenge Corporation' (MCC) odlučila je da nastavi sa sprovođenjem svojih programa na Kosovu nakon što je Hotijeva vlada ovog jutra ukinula meru reciprociteta prema Beogradu.
Ministarstvo zdravlja konferencija

Zemaj: Od ponedeljka bez 7-dnevne samoizolacije, ukida se mera zabrane kretanja

Od ponedeljka građani koji uđu na teritoriju Kosova ne podležu sedmodnevnoj samoizolaciji. Dok će se umesto potvrde o testu na (eventualno) prisustvo koronavirusana obaviti pregled od strane lekarskih ekipa, saopšteno je iz kosovskog ministarstva zdravlja.
kombo-desanka-i-poznati-725x499

Književnici: Tražimo pomilovanje za Desanku

Odluka da se poezija Desanke Maksimović isključi iz programa za treći i četvrti razred gimnazije podigla je na noge kompletnu kulturnu i stručnu javnost, kao i brojne druge ljubitelje pesama najpoznatije domaće pesnikinje. "Tražimo pomilovanje za Desanku", poručuju njeni poštovaoci, aludirajući na naziv njene čuvene zbirke za čije čitanje i izučavanje su maturanti u gimnazijama uskraćeni nečijim potpisom, prenosi Nova.rs.

Dr Kon optužio „Insajder“ da je kriv za pad poverenja u vakcinaciju; Brankica Stanković:...

"Neprijatno sam iznenađena opasnom zamenom teza dr Predraga Kona koja mu se, na žalost, na ovu temu ne dešava prvi put", kaže Brankica Stanković, odgovorna...
Eset Beriša

Beriša podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg premijera i potpredsednika kosovske vlade

Bivši direktor Uprave za civilno vazduhoplovstvo Kosova, Eset Beriša (Eset Berisha), podneo je krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu u Prištini, protiv bivšeg premijera Kosova Aljbina...
COVID - 19 za Srbiju koronavirus

Još jedna žrtva virusa korona u Srbiji, novoinficiranih 74

U poslednja 24 časa u Srbiji preminula je jedna osoba obolela od COVID–19, dok je novoinficiranih 74, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid.rs....
evri 100 evra novac pare

Istekao rok za pomoć od sto evra, isplaćeno više od šest miliona ljudi

Savetnica ministra finansija Ana Jović izjavila je da se do sinoć u ponoć, kada je istekao rok za prijavu za jednokratnu pomoć od sto evra, prijavilo 4.325.500 građana.
Carina Takse Kamioni Granica

Ukidanje reciprociteta korak ka nastavku dijaloga ili odustajanje od suvereniteta i dozvola Tačiju da...

Kako je i bilo najavljeno, kosovska vlada sa stažom od svega tri dana, odlučila je da ukine meru reciprociteta prema Srbiji, koju je nekadašnja kosovska vlada predvođena Aljbinom Kurtijem, uvela, umesto taksi od 100 odsto.

Thaci or Hoti, that is the question…

"The government will be negotiating in the dialogue, and the government answers to the Assembly, while the president, based on constitutional competencies, represents the country," reads the government program of Avdullah Hoti, which was adopted yesterday, Pristina-based Koha reports.
Zadušnice Mitrovica

Letnje zadušnice na groblju u južnom delu Mitrovice: Ista slika, tuga svaki put sve...

Pravoslavni vernici iz severnog dela Mitrovice, i ove godine su na letnje ili Duhovske zadušnice, obišli grobove svojih najmilijih u južnom delu grada.
Avdulah Hoti konferencija

Hotijeva vlada ukinula reciprocitet

Svega tri dana od kada je formirana, nova kosovska vlada odlučila je da ukine reciprocitet, jednu od poslednjih mera koju je bivša vlada Aljbina Kurtija, uvela umesto taksi.

Tači ili Hoti, pitanje je sad…

"Strana koja pregovara u dijalogu biće vlada, a vlada odgovara Skupštini, dok predsednik, na osnovu ustavnih nadležnosti, predstavlja zemlju“, navodi se u programu vlade...

Deo grada bez struje usled kvara na dalekovodu

Usled kvara na dalekovodu u blizini Malog Zvečana, pojedini delovi Kosovske Mitrovice su bez struje, potvrdio je za KoSSev, glavni dispečer u Elektrodistribuciji Kosovska Mitrovica, Zoran Obradović.
Šetalište tučavideo

Masovna tuča na šetalištu – povređen policajac tokom intervencije

Usled tuče koja se dogodila nakon ponoći na mitrovičkom šetalištu, a nakon intervencije policije, jedan policijski službenik zadobio je lakše telesne povrede, potvrdio je za KoSSev portparol kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.