Fon Kramon Kosnetu: Kako može da Vam bude drago da vidite da vlada doživi kolaps tokom pandemije

Viola fon Kramon-Taubadel na biračkom mestu u Severnoj Mitrovici
FOTO: Crno beli svet

„Neverovatna“ i „neodgovorna“ ovim rečima je izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, Viola fon Kramon opisala izjavu ambasadora SAD u Prištini, Filipa Kosneta koji je podržao održavanje današnje sednice kosovske skupštine na kojoj će se glasati o nepoverenju kosovskoj vladi.

„Vlastiti cilj SAD na Kosovu sa istorijskom dimenzijom. Kako može ambasadore da Vam bude drago da vidite da vlada koja funkcioniše doživi kolaps tokom pandemije koronavirusa. Neverovatno. Neodgovorno. Veoma mi je žao građana Kosova. Oni to ne zaslužuju“, poručila je Kramon na Tviteru.

 

Fon Kramon se oglasila neposredno nakon reakcije nemačkog ambasadora u Prištini a potom i saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Francuske i Nemačke sa podrškom opstanka ove vlade, a nakon kojih je reagovao i Kosnet ali i američka ambasada.

Sednica kosovske skupštine na kojoj će se glasati o predlogu LDK o izglasavanju nepoverenja Kurtijevoj vladi a na zahtev Kurtijevog koalicionog partnera, LDK, biće održana danas u 11:00. I dok se Francuska i Nemačka protive održavanju ove sednice, sa druge strane, iz ambasade SAD u Prištini jasno su podrctali da im je „drago“ što će skupština sutra održati sednicu o izglasavanju nepoverenja.

„Drago mi je da vidim da će skupština održati sednicu o izglasavanju nepoverenja sutra. Kao što sam i rekao premijeru danas, važno je da Skupština i sve kosovske institucije poštuju Ustav“, večeras se prvo oglasio ambasador SAD-a, Filip Kosnet, a potom zvanično i ambasada u Prištini, sa identičnom porukom. Kosnetov tvit retvitovao je i Ričard Grenel.

Ukoliko bi se izglasalo nepoverenje Kurtijevoj vladi, bila bi to vlada sa najkraćim mandatom do sada od nepuna dva meseca, i to uprkos ubedljivoj pobedi Samoopredeljenja, potom i njegovog koalicionog partnera LDK.

Pročitajte još:

Nemačka i Francuska podržale Kurtija, Amerikancima drago da se održi sednica o nepoverenju vladi

Sednica kosovske skupštine o izglasavanju nepoverenja Kurtijevoj vladi sutra u 11 časovaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.