Kurti: U Karačevu je samo rep organizovanog kriminala, glava mu je u Prištini

Aljbin Kurti
Foto: KoSSev

Vest je ažurirana

Lider Samoopredeljenja, Aljbin Kurti, rekao je na konferenciji za novinare da je u Karačevu samo rep organizovanog kriminala dok mu je glava u Prištini.

Kurti je čestitao policiji na sinoćnjoj akciji u Karačevu i rekao da treba da se nastavi.

„Čestitam policiji na jučerašnjoj akciji. Početak nije kraj. Sad moramo dalje. Ako je ono sinoć bio veliki kriminal, onda su ga uhvatili samo za rep. Glava je negde drugde, verovatno u Prištini. Naš pravosudni sistem generalno ne uspeva da se bori protiv kriminala jer ga ne hvata za glavu. Proces ne može da nastavi bez ostalih karika u sistemu pravosuđa i bezbednosti“, rekao je Kurti.

Tražio je stalno prisustvo policije u Karačevu.

„Organizovani kriminal u Karačevu nema glavu u Karačevu. Posle sinoćne akcije potrebno je stalno prisustvo policije u Karačevu. Sinoć smo videli početak koji je šokantan po broju uhapšenih policajaca. Još je dug put. Bilo je spektakularnih akcija i ranije, ali nisu rezultirale kaznama“, rekao je Kurti.

Veljiju: Kurti nije imao hrabrosti da odobri ovu akciju

Na Kurtijevu izjavu reagovao je kasnije u toku dana kosovski ministar unutrašnjih poslova, Agim Veljiju, nazvavši je populističkom. On je okrivio Kurtija da nije imao hrabrosti da odobri istu tu akciju kada je bio predsednik vlade.

S druge strane, Kurti je odgovorio da, u trenutku kada je Veljiu tražio dozvolu za akciju, a dok je Kurti bio premijer, Veljiju nije imao pisani plan kako da sprovede akciju.

KoSSev: U sinoćnjoj akciji u Karačevu uhapšeno je 33 lica, od čega su desetorica pripadnici Kosovske policije, saopštila je sinoć Kosovska policija. Uhapšeni se terete za nezakonito kockanje, trgovinu ljudima, trgovinu oružjem, trgovinu drogom, šverc robe i druge kriminalne aktivnosti.

Kosovski mediji jutros podsećaju da se tadašnji kosovski premijer, Aljbin Kurti, u februaru „hvalisao“ time što je sprečio akciju u Karačevu kada je zahteve za izvođenje ove akcije naveo kao jedan od razloga zašto je razrešio Agima Veljijua sa pozicije ministra unutrašnjih poslova.

Pročitajte još:

Hoti: Akcija u Karačevu početak povratka u normalnost u svakom polju

KOHA: Racija Specijalne policija u Karačevu, demolirane kockarnice, uhapšeno 33, među njima i policajci

Slučaj Karačevo, Veljiu: „Zatražili smo od KFOR-a da ne dozvoli srpskoj vojsci da silazi daleko ispod granice“

Otkazao sam policijske akcije u Zubinom Potoku i Karačevu, bila je to Tačijeva igra

Zakon koji nije zaustavio kockanje

Zakon o zabrani igara na sreću stupio na snagu

Zakon o zabrani igara na sreću stupa na snagu za dve nedelje

Konačno usvajanje Zakona o zabrani svih igara na sreću (ne)izvesno

I pre totalne zabrane igara na sreću na Kosovu, počelo zatvaranje kazina

Kosovska vlada usvojila nacrt zakona o zabrani igara na sreću

Usvojena Rezolucija o obustavi aktivnosti kazina i igara na sreću

Srpska lista: Nakratko se vratili da bismo ubacili kartice i sprečili da nam iz proceduralnih razloga oduzmu poslaničke mandate

Poslanici Srpske liste na sednici skupštine u Prištini

Policija Kosova: Pretraženo 235 kockarnica u 33 grada, 35 zatvoreno

Kosovska policija pleni kockarske aparate u Kosovskoj Mitrovici

Zabranjene igre na sreću po ubrzanoj proceduri

Uskoro stupa na snagu Zakon o zabrani igara na srećuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.