Zakon o zabrani igara na sreću stupa na snagu za dve nedelje

zatvoren lokal poreska administracija
Foto: KoSSev

Zakon o zabrani igara na sreću kojim se „zabranjuju sve igre na sreću“ na teritoriji Kosova objavljen je u kosovskom Službenom glasniku pre dva dana, što znači da će na snagu stupiti za dve nedelje.

Zakon zabrani igara na sreću objavljen je u Službenom glasniku 24. marta, a prema važećim propisima na Kosovu, sve zakonske regulative na snagu stupaju 15 dana po objavljivanju u Službenom glasniku.

Zakon se sastoji od svega tri člana. Prvim članom se „zabranjuju sve igre na sreću na teritoriji Republike Kosova“, dok se drugim članom stavlja van snage prethodni Zakon o igrama na sreću i propratni podzakonski akti kojima je uređivano sprovođenje tog zakona. Poslednjim članom je prelazna odredba o stupanju na snagu.

Broj biznisa koji će biti zatvoreni nakon stupanja na snagu ovog zakona je preko 400 i uključuje 306 kladionica, 133 lokala sa kockarskim aparatima i šest Bingo lokala, podaci su koje je objavila Gazeta Express.

Zakonodavna inicijativa za donošenje Zakona o zabrani igara na sreću pokrenuta je na predlog opozicione LDK nakon što su u martu, u rasponu od nekoliko dana ubijena dva momka u kazinima u Lipljanu i Suvoj Reci.

Zakon je usvojen 28. marta i to po ubrzanoj skupštinskoj proceduri, a od inicijative za usvajanje, do konačnog usvajanja zakona, prošlo je svega pet dana.

Pročitajte još:

Konačno usvajanje Zakona o zabrani svih igara na sreću (ne)izvesno

I pre totalne zabrane igara na sreću na Kosovu, počelo zatvaranje kazina

Kosovska vlada usvojila nacrt zakona o zabrani igara na sreću

Usvojena Rezolucija o obustavi aktivnosti kazina i igara na sreću

Srpska lista: Nakratko se vratili da bismo ubacili kartice i sprečili da nam iz proceduralnih razloga oduzmu poslaničke mandate

Poslanici Srpske liste na sednici skupštine u Prištini

Policija Kosova: Pretraženo 235 kockarnica u 33 grada, 35 zatvoreno

Kosovska policija pleni kockarske aparate u Kosovskoj Mitrovici

Zabranjene igre na sreću po ubrzanoj proceduri

Uskoro stupa na snagu Zakon o zabrani igara na sreću

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.