Uskoro stupa na snagu Zakon o zabrani igara na sreću

zatvoren lokal poreska administracija
Foto: KoSSev

Kosovski predsednik Hašim Tači nije u predviđenom roku vratio Zakon o zabrani igara na sreću kosovskoj skupštini na ponovno razmatranje, čime se ovaj zakon smatra automatski proglašenim. Po objavljivanju ovog zakona u kosovskom Službenom glasniku otpočeće novi rok od 15 dana do stupanja na snagu ovog zakona.

Rok da kosovski predsednik Hašim Tači potpiše ukaz o proglašenju novog kosovskog Zakon o zabrani igara na sreću kojim se zabranjuje rad svih kockarskih biznisa, sa izuzetkom Lutrije Kosova ili isti vrati Skupštini Kosova na ponovno razmatranje, istekao je u ponoć.

Prema poslovniku o radu Skupštine Kosova, budući da Tači nije iskoristio ovlašćenje da zakon vrati Skupštini na ponovno razmatranje, ovaj zakon se smatra automatski proglašenim.

Zakon sada može biti prosleđen kosovskom Službenom glasniku, a petnaest dana nakon objavljivanja, ovaj zakon stupiće na snagu.

Broj biznisa koji će biti zatvoreni nakon stupanja na snagu ovog zakona je preko 400 i uključuje 306 kladionica, 133 lokala sa kockarskim aparatima i šest Bingo lokala, podaci su koje je objavila Gazeta Express.

Zakonodavna inicijativa za donošenje Zakona o zabrani igara na sreću pokrenuta je na predlog opozicione LDK nakon što su u martu, u rasponu od nekoliko dana ubijena dva momka u kazinima u Lipljanu i Suvoj Reci.

Zakon je usvojen po ubrzanoj skupštinskoj proceduri, a od inicijative za usvajanje, do konačnog usvajanja zakona, prošlo je svega pet dana.

Pročitajte još:

Konačno usvajanje Zakona o zabrani svih igara na sreću (ne)izvesno

I pre totalne zabrane igara na sreću na Kosovu, počelo zatvaranje kazina

Kosovska vlada usvojila nacrt zakona o zabrani igara na sreću

Usvojena Rezolucija o obustavi aktivnosti kazina i igara na sreću

Srpska lista: Nakratko se vratili da bismo ubacili kartice i sprečili da nam iz proceduralnih razloga oduzmu poslaničke mandate

Poslanici Srpske liste na sednici skupštine u Prištini

Policija Kosova: Pretraženo 235 kockarnica u 33 grada, 35 zatvoreno

Kosovska policija pleni kockarske aparate u Kosovskoj Mitrovici

Zabranjene igre na sreću po ubrzanoj proceduri

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.