Poslanik AAK: Kurti daj ostavku; zaboravio sam da pitam kako je Vučić i je l’ si ukinuo takse

Demaljiaj
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Poslanik AAK, Škumbin Demaljiaj (Shkumbin Demaliaj) zatražio je ostavku kosovskog premijera, Aljbina Kurtija.

Kako je naveo, Kurti je u Minhenu u petak, uprkos tome što u svojoj vladi ima ministra za infrastrukturu, Ljumira Abdidžikua, optužio bivšeg ministra Palja Ljekaja zbog zvaničnika koji su potpisali sporazum o železnicama sa Srbijom.

„Palj Ljekaj je sada poslanik i više nema službenike u Ministarstvu koje je vodio“, poručio je Demaljiaj.

On je zatražio od Kurtija da da ostavku govoreći da će ga učiniti časnim, pošto prema njemu nije u stanju da upravlja zemljom.

„Kurti, vi ste premijer i imate jednog ministra u Ministarstvu za infrastrukturu, nekakvog Abdidžikua koji se bavi tenderima, samo što je ušao u ministarstvo…!! Kaže ja poništavam tendere..! Nemoj da se brukaš…Ostavka te čini časnim. Nisi za ovaj posao!“, poručio je Kurtiju.

„Živelo nacionalno ujedinjenje. Zaboravio sam da te pitam: Kako je Vučić i da li si Srbiji ukinuo takse od 100%“, poručio je na Fejsbuku.

Haradinaj: Izjava Kurtija sramota za Kosovo i razočarenje za SAD

Bivši premijer Vlade Kosova Ramuš Haradinaj prokomentarisao je izjavu Albina Kurtija da su ugovori sa Beogradom potpisani bez njegovog znanja i izjavio da je to sramota za Kosovo i da su Sjedinjene američke države (SAD) razočarane.

„Kao premijer zemlje, pre dve nedelje pozvao sam radne grupe kosovske uprave civilnog vazduhoplovstva i drumskog saobraćaja, odnosno predstavnike ministarstava, da ih obavestim o pismu o namerama za prugu koja će biti izgrađena sa Srbijom uz posredovanje ambasadora Grenela. Zamolio sam ih da budu oprezni i da ne pregovaraju niti da razgovaraju o bilo čemu što nije u skladu sa Ustavom Kosova“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

 Haradinaj je u ovom postu objavio fotografiju sa opisom da je napravljena 30. januara tokom sastanka sa predstavnicima resornih ministarstava, gde se razmatrala saradnja sa Srbijom o izgradnji železnice.

Kosovski premijer, Aljbin Kurti rekao je nakon nedavnog potpisivanja Pisma o namerama o uspostavljanju železnice i izgradnji autoputa na relaciji Beograd-Priština u Minhenu da kosovski zvaničnici koji su izvršili sam čin potpisivanja, a koje je još bivši ministar za infrastrukturu, Palj Ljekaj, odredio nakon što je predstavljena ideja o železničkoj liniji, nisu imali odobrenje nove vlade da potpišu pisma o namerama.

 Više o konferenciji u Minhenu, reakcijama prištinskih i beogradskih zvaničnika, kao i o potpisivanju pisama o namerama za uspostavljanje železnike linije Beograd-Priština čitajte u nastavku:

Osmani: Ne znamo detalje železničkog sporazuma, ne dozvoljavamo Tačiju da se uključi u dijalog

Kurti: Vučić nervozan zbog onoga što sam rekao u Minhenu

Đurić: Vučić održao lekciju iz borbe za ravnopravnost država

Procurelo sa okruglog stola u Minhenu: Kurti napao Ramu, Tačija i Vučića zbog mini-šengena i promene granica

Kurti: Zvaničnici Kosova nisu imali odobrenje ove vlade da potpišu pismo o namerama

Kurti u Minhenu: Mafija jedini integrisan sektor na Balkanu

Vučić i Kurti na okruglom stolu o Zapadnom Balkanu u Minhenu

Vučić o železnici: „Mi ne pregovaramo, mi samo govorimo o stvarima koje nama idu u prilog“

Potpisano pismo o železnici; Priština – korak ka konačnom sporazumu; Beograd – važan zbog Srba na jugu

Potpisano pismo o namerama za uspostavljanje železničke linije Beograd-Priština

Vučić u Minhenu: Onog dana kada se ukinu takse spremni smo da formalno pregovaramo

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.