KP: Porodično nasilje u Leposaviću, provalna krađa kod Zvečana i saobraćajne nesreće širom Kosova

Kosovska policija ILUSTRACIJA
Foto: KoSSev

Na Kosovu se tokom jučerašnjeg dana i noći dogodilo nekoliko saobraćajnih nesreća, jedna krađa, zaplena oružja, ali i slučajevi porodičnog nasilja. 

Kosovska policija privela je sinoć muškarca srpske nacionalnosti u Leposaviću zbog sumnje da je izvršio porodično nasilje. Osumnjičeni muškarac je uhapšen nakon što je fizički napao suprugu, sina i još dve žrtve. Prema odluci tužioca, osumnjičenom je nakon razgovora određen pritvor, navodi se u izveštaju Kosovske policije.

Nasilje u porodici desilo se sinoć posle ponoći i u Vučitrnu. Kosovski Albanac je prijavio da ga je žena sa psihičkim problemima udarila jakim predmetom. Žrtva je bila na lečenju. Slučaj je pod istragom, navodi policija.

Muškarac albanske nacionalnosti sa psihičkim problemima, uhapšen je u Vučitrnu nakon što je fizički napao medicinskog radnika koji je kolima hitne pomoći otišao u dom osumnjičenog da pruži medicinski tretman. Osumnjičeni je nakon lečenja na psihijatrijskom odeljenju, pušten na slobodu i slučaj ide u redovnu proceduru.

Nepoznate osobe provalile su juče posle podne u kuću Srbina u mestu Rudine kod Zvečana i ukrale lovačku pušku kalibra 12 mm, mašinu za zavarivanje i pilanu za preradu drveta. Slučaj je pod istragom.

Kosovska policija uhapsila je u regionu Uroševca četvoricu osumnjičenih muškaraca iz Albanije u čijem su vozilu tokom pretresa pronašli i oduzeli tri puške bez patrona. Odlukom tužioca, trojica osumnjičenih su zadržani u pritvoru, dok je jedan osumnjičeni pušten na slobodu.

U Prizrenu se dogodila manja saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva civilna vozila sa albanskim registarskim tablicama, a vozači albanske nacionalnosti su vozili do Albanije. Кao rezultat nesreće oba vozača su zadobila telesne povrede, a nakon lečenja su pušteni kući.

U saobraćajnoj nesreći kod Gnjilana u koju su učestvovala dva civilna vozila sa lokalnim registarskim tablicama povređeni su vozač i pet putnika, trojica muškaraca i dve žene. Povređeni su građani albanske nacionalnosti, a nakon lečenja u bolnici u Gnjilanu pušteni su na slobodu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.