Još jedan slučaj virusa korona na Kosovu, ukupno tri osobe zaražene

Korona virus aLBANIJA
FOTO: Koha

Još jedna osoba na Kosovu zaražena je virusom korona. Ovo je ukupno treći slučaj zaraze, nakon jučerašnjih potvrda o prva dva slučaja. 

Kosovski ministar zdravlja Arben Vitia rekao je na konferenciji za novinare, da je osoba za koju je danas potvrđeno da je zaražena virusom korona, rođak pacijenta iz Stuble u opštini Vitina, piše Koha. Reč je o tridesetdevetogodišnjoj osobi.

Podsećamo, na Кosovu su juče popodne zabeležena prva dva slučaja virusa korona. Zaraženi su dvadesetogodišnji državljanin Italije i sedamdesetsedmogodišnji čovek iz opštine Vitina.

U opštinama Klina i Vitina je zabranjen ulazak i izlazak, dok se selo Stubla u opštini Vitina nalazi u karantinu, s obzirom na to da je stariji pacijent oboleo u ovom mestu.

Kosovska policija je jutros u 6 sati započela sa primenom mera koje je kosovska vlada donela o zatvaranju svih kopnenih prelaza, što se ne odnosi na građane Kosova.

Ova odluka se ne odnosi na građane sa Kosova, koji poseduju kosovska identifikaciona dokumenta. Putnici koji ulaze na Kosovo se pregledaju, odnosno meri im se temperatura, a dužni su i da dve nedelje provedu u samoizolaciji, što je takođe jedna od mera u skladu sa odlukom kosovske vlade.

Od ponoći 16. marta obustavljaju se i letovi, osim vojnih i medicinskih. Takođe se ova mera ne odnosi na čarter letove koji su zakazani da prebace one koji su se zatekli na Kosovu u vreme donošenja mere, a potrebno je da se vrate svojim kućama i krajnjim destinacijama.

Moguć ulazak na Kosovo samo sa kosovskim dokumentima, lekarskim pregledom i samoizolacijom od 14 dana

Kosovska vlada donela odluku da zatvori sve kopnene prelaze, ne važi za građane sa Kosova

Prva dva slučaja virusa korona na Kosovu

Šest novih slučajeva korona virusa u Srbiji, ukupno 41

U Srbiji 31 zaražena osoba korona virusom

Još šestoro zaraženih korona virusom u Srbiji

Kosovska vlada: Obustavlja se rad škola do 27. marta, 11 mera zaštite, važi za sve škole i zdravstvene ustanove

Do jutros 12 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u Srbiji

Novi slučaj koronavirusa u Srbiji, ukupno pet obolelih

Vlada Srbije donela dodatne mere u sprečavanju širenja korona virusa

Korona virus u regionu: Sve veći broj zaraženih, zemlje se pripremaju

Registrovan drugi slučaj korona virusa u Srbiji

Prvi slučaj koronavirusa u Srbiji

U Albaniji 6 inficiranih koronavirusom, škole se zatvaraju na dve nedelje

Priština: Otkazuju se svi letovi iz severne Italije zbog koronavirusaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.