U Albaniji 6 inficiranih koronavirusom, škole se zatvaraju na dve nedelje

Koronavirus
Foto: Reuters
23:55 – Broj zaraženih u Albaniji popeo se na 6

Od 77 testiranih na COVID-19, prema pisanju albanskih i kosovskih medija, u Albaniji je potvrđeno da je 6 inficiranih korona virusom.

11:15 – Registrovan prvi slučaj koronavirusa u Albaniji, škole se zatvaraju na dve nedelje

Albansko Ministarstvo zdravlja izvestilo je posle ponoći o prvim registrovanim slučajevima koronavirusa u toj zemlji, javlja Glas Amerike na albanskom jeziku, prenosi Radio Slobodna Evropa. Kako piše prištinska Koha, premijer Albanije Edi Rama je zbog prvih slučajeva virusa saopštio da se škole u toj zemlji zatvaraju na dve nedelje.

U Albaniji su registrovana prva dva slučaja koronavirusa. Radi se o osobi staroj 54 godine i njegovom sinu od 28, koji su prethodno boravili u Firenci. Na osnovu saopštenja, njihovo stanje je stabilno.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su boravili u Firenci i da su drumskim saobraćajem svojim automobilom putovali do Tirane.

KoSSev: U međuvremenu Koha javlja da je vlada Albanije na današnjem vanrednom sastanku donela odluku o zatvaranju škola na dve nedelje

Obustavljeni su svi letovi iz severne Italije zbog koronavirusa i crvenim oblastima do 3. aprila. I Priština je juče otkazala sve letove- Odluka o obustavi letova doneta je po preporuci kosovskog instituta za zdravstvo. Međutim, kako pišu prištinski mediji u Prištini nije zabeležen nijedan slučaj.  

Pre tri dana Priština: Otkazuju se svi letovi iz severne Italije zbog koronavirusa

Pre tri dana potvrđen je prvi slučaj koronavirusa u Srbiji a informaciju o virusu objavio je srpski ministar zdravlja Zlatibor Lončar. 

Prema podacima sa sajta Worldmeter, od virusa korona u svetu je do sada obolelo više od 110.000 osoba, a zabeleženo je više od 3.800 smrtnih slučajeva. Oporavljenih je oko 63.300. Korona virus pojavio se prvi put krajem 2019. godine u Vuhanu, u Kini. Bolest koja je izazvana korona virusom zove se COVID-19, dok se sam korona virus naziva SARS-CoV-2, u međunarodnoj klasifikaciji virusa. Korona virus je iz porodice virusa koji su izazvali SARS i MERS u prošlosti, prenosi Radio Slobodna Evropa.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.