Registrovan drugi slučaj korona virusa u Srbiji

korona virus
FOTO: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Ministarstvo zdravlja Srbije saopštilo je večeras da je u Srbiji registrovan drugi slučaj korona virusa. U pitanju je državljanin Kine.

Prema pisanju Blica, oboleli Kinez već duže vreme živi i radi u Beogradu, ali je posetio domovinu, pa se, kako se pretpostavlja, tamo i zarazio. Prema njihovom saznanju, on je posle dobijenih rezultata odmah smešten na Infektivnu kliniku u Beogradu, prenosi Nova.rs.

Nadležni uveliko rade na otkrivanju kompletnog “lanca” ljudi sa kojima je novozaraženi kontaktirao poslednjih dana, od povratka u Srbiju, pa će se na osnovu toga i odlučivati da li će neko biti stavljen u dvonedeljnu izolaciju ili će samo biti uspostavljen preventivni “sistem posmatranja”.

U Srbiji je testirana ukupno 101 osoba, a od poslednjeg izveštaja testirano je njih šest i svi rezultati su bili negativni, prenosi Nova.rs

Podsetimo, prvi slučaj koronavirusa u Srbiji registrovan je 6. marta u bolnici u Subotici, što je potvrdio na vanrednoj konferenciji ministar zdravlja, Zlatibor Lončar. 

Srpsko ministarstvo prosvete dalo je danas preporuku školama da obustave ekskurzije u inostranstvo, koja je obavezujuća zbog širenja koronavirusa.

Danas je ujedno i albansko Ministarstvo zdravlja izvestilo da su u ovoj zemlji zabeleženi prvi slučajevi korona virusa, dok je premijer Albanije, Edi Rama rekao da se škole u toj zemlji zatvaraju na dve nedelje.

Ujedno su obustavljeni su svi letovi iz severne Italije koja je najteže pogođena zemlja koronavirusom u Evropi.

I Priština je prethodno otkazala sve letove iz severne Italije a po preporuci kosovskog instituta za zdravstvo. Na Kosovu još uvek nema zaraženih korona virusom.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.