Vlada Srbije donela dodatne mere u sprečavanju širenja korona virusa

Korona Virus
FOTO: Profimedia

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici dodatne mere u cilju sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, prema preporukama naših epidemiologa i u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Kako je saopšteno iz Vlade, uvodi se privremena zabrana ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa, a to se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švajcarske.

Uvedena je preporuka za striktno poštovanje zabrane putovanja zaposlenih u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite u zemlje sa intenzivnom transmisijom korona virusa, kao i žarištima epidemije.

Iz Vlade su ponovili da nema mesta panici i zabrinutosti jer je Srbija od samog početka reagovala odgovorno i pojačala kontrolu na graničnim prelazima, posebno na aerodromima.

Poštuju se instrukcije Svetske zdravstvene organizacije, kao i preporuke naših epidemiologa, koji su se decenijama edukovali za ovakve epidemiološke situacije, a pojedini od njih su imali i lično iskustvo u postupanju u sličnim situacijama, saopštila je Vlada i pozvala građane da isključivo prate savete struke.

Er Srbija sprovodi odluku Vlade o zabrani dolaska putnika iz područja ugroženim korona virusom

Kompanija Er Srbija danas je saopštila da će sprovesti odluku Vlade Srbije kojom se zabranjuje odnosno ograničava dolazak u Srbiju stranim državljanima koji dolaze iz država odnosno područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa – Italije, Kine, Južne Koreje, Švajcarske i Irana.

Er Srbija je odlučila da u narednom periodu dodatno reorganizuje saobraćaj i uskladi ga sa novim okolnostima.

Kompanija je postavila posebnu veb-stranicu putem koje putnici mogu da se upoznaju sa trenutnim statusom njihovih letova.

Avio-prevoznik preduzima sve neophodne mere predostrožnosti i pridržava se svih procedura koje su predviđene u ovakvim slučajevima, tako da putnici nemaju nikakvih razloga za brigu, poručuju iz Er Srbije.

Pročitajte još:

Korona virus u regionu: Sve veći broj zaraženih, zemlje se pripremaju

Registrovan drugi slučaj korona virusa u Srbiji

Prvi slučaj koronavirusa u Srbiji

U Albaniji 6 inficiranih koronavirusom, škole se zatvaraju na dve nedelje

Priština: Otkazuju se svi letovi iz severne Italije zbog koronavirusaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.