Zabeležena još dva slučaja korona virusa na Kosovu, ukupno pet osoba zaraženo

Korona Virus
FOTO: Profimedia

Kosovsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da su potvrđena još dva slučaja korona virusa, i ukupan broj zaraženih povećan je na pet, prenosi Zeri.

U pitanju je 42-godišnji muškarac iz Stuble u Vitini i 37-godišnja stanovnica Kosova, koja živu u Breši u Italiji, a koja je na Kosovo stigla 01.03.2020. preko aerodroma u Prištini. Prebivalište ove žene je u selu Bobovac u opštini Mališevo, dodaje se u saopštenju ministarstva zdravlja.

Kosovski nacionalni institut za javno zdravlje dobio je informacije od Infektivne klinike o još šezdeset sedam sumnjivih slučajeva na korona virus.

Podsećamo, na Кosovu su juče popodne zabeležena prva dva slučaja virusa korona. Zaraženi su dvadesetogodišnji državljanin Italije i sedamdesetsedmogodišnji čovek iz opštine Vitina, dok je danas oko podneva zabeležen još jedan slučaj.

U opštinama Klina i Vitina je zabranjen ulazak i izlazak, dok se selo Stubla u opštini Vitina nalazi u karantinu, s obzirom na to da je stariji pacijent oboleo u ovom mestu.

Kosovska policija je jutros u 6 sati započela sa primenom mera koje je kosovska vlada donela o zatvaranju svih kopnenih prelaza, što se ne odnosi na građane Kosova.

Putnici koji ulaze na Kosovo se pregledaju, odnosno meri im se temperatura, a dužni su i da dve nedelje provedu u samoizolaciji, što je takođe jedna od mera u skladu sa odlukom kosovske vlade.

Od ponoći 16. marta obustavljaju se i letovi, osim vojnih i medicinskih. Takođe se ova mera ne odnosi na čarter letove koji su zakazani da prebace one koji su se zatekli na Kosovu u vreme donošenja mere, a potrebno je da se vrate svojim kućama i krajnjim destinacijama.

Povezani članci:

Još jedan slučaj virusa korona na Kosovu, ukupno tri osobe zaražene

Moguć ulazak na Kosovo samo sa kosovskim dokumentima, lekarskim pregledom i samoizolacijom od 14 dana

Kosovska vlada donela odluku da zatvori sve kopnene prelaze, ne važi za građane sa Kosova

Prva dva slučaja virusa korona na Kosovu

Šest novih slučajeva korona virusa u Srbiji, ukupno 41

U Srbiji 31 zaražena osoba korona virusom

Još šestoro zaraženih korona virusom u Srbiji

Kosovska vlada: Obustavlja se rad škola do 27. marta, 11 mera zaštite, važi za sve škole i zdravstvene ustanove

Do jutros 12 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u Srbiji

Novi slučaj koronavirusa u Srbiji, ukupno pet obolelih

Vlada Srbije donela dodatne mere u sprečavanju širenja korona virusa

Korona virus u regionu: Sve veći broj zaraženih, zemlje se pripremaju

Registrovan drugi slučaj korona virusa u Srbiji

Prvi slučaj koronavirusa u Srbiji

U Albaniji 6 inficiranih koronavirusom, škole se zatvaraju na dve nedelje

Priština: Otkazuju se svi letovi iz severne Italije zbog koronavirusaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.