Lokalni izbori na Kosovu 2017.

Miodrag Marinković Casa

Marinković: Nisam razumeo izlaganje Vučića, reakcija Beograda konfuzna

Reakcija koja dolazi iz Beograda nakon izbora na Severu Kosova je “konfuzna”, a Srbi na Kosovu žele da čuju šta je plan Beograda i...

Konstituisana SO Severna Mitrovica: Izabrano staro-novo rukovodstvo

Potpisivanjem izjava odbornika i gradonačelnika danas je konstituisana sednica Skupštine opština Severna Mitrovica. Izabrano je rukovdstvo. Predsedavajući je Dejan Gurešić ispred liste Srpska koji je istu funkciju vršio i u delu prethodnog saziva. Njegov zamenik je Baškim Cimilji iz Tačijeve PDK. Funkciju zamenika gradonačelnika Severne Mitrovice u naredne četiri godine vršiće predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, pri sistemu Republike Srbije, Aleksandar Spirić.

Danas konstitutivne sednice novog saziva SO Severna Mitrovica i Zvečan

Prve konstitutivne sednice novog saziva Skupština opština Severna Mitrovica i Zvečan održaće se danas, nakon više od mesec i po dana od dana održavanja kosovskih lokalnih izbora. 

CIK verifikovao rezultate izbora za skupštine opština, još uvek bez konačnih rezultata izbora za...

Više od mesec dana nakon kosovskih lokalnih izbora održanih 22. oktobra, Centralna izborna komisija verifikovala je danas rezultate izbora za skupštine u 37 opština. Objavljeni su konačni rezultati izbora za gradonačelnike u 17 opština, u kojima je bilo drugog kruga, uključujući i rezultate ponovljenih izbora u Partešu, gde je pobedu odneo Dragan Petković ispred Srpske liste. Rezultati još uvek nisu potvrđeni za skupštinu opštine Vučitrn, jer Vrhovni sud Kosova još uvek nije doneo odluku o podnetim žalbama, saopšteno je iz CIK-a.

CIK objavio konačnu listu kandidata za skupštine opština

Centralna izborna komisija objavila je konačnu listu kandidata za odbornike skupštine opština na Kosovu koji su odabrani na lokalnim izborima 22. oktobra. Ovi rezultati objavljeni su nakon što su politički subjekti imali mogućnost podnošenja žalbi na preliminarne rezultate, a Centar za prebrojavanje rezultata u dva navrata ponovo brojao više stotina kutija. Izmena za opštine na Severu Kosova nema, kako u broju odbornika po strankama, tako i u informacijama o tome ko su konkretno budući odbornici. 

EU posmatračka misija: Atmosfera u srpskim sredinama bez većih incidenata, podrška Srpske protivkandidatu nesvakidašnji...

Atmosfera u većinski srpskim sredinama - Klokotu i Partešu bila je polarizovana, ali je bez pojave većih incidenata, ocenila je Izborna posmatračka misija Evropske unije koja je nadgledala izborni proces tokom drugog kruga kosovskih izbora za gradonačelnike, održanih u nedelju.

Izborni dan na Kosovu: Prijavljeno 23 slučaja, protiv jednog lica pokrenut krivični postupak

Tokom jučerašnjeg drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu, prijavljeno je 23 slučaja u vezi sa izbornim procesom, saopštilo je Tužilaštvo Kosova. Protiv jednog lica pokrenut je krivični postupak. 

Peterle sutra o preliminarnim nalazima za drugi krug kosovskih izbora za gradonačelnike

Posmatračka misija Evropske unije koja je nadgledala izborni proces tokom drugog kruga kosovskih izbora za gradonačelnike predstaviće sutra preliminarne nalaze o ovom izbornom procesu.

Đurić čestita: U Klokotu i Partešu pobedili kandidati Srpske. Rezultati CIK-a: U Klokotu vodi...

Svi birački centri u 19 opština na Kosovu jutros su otvoreni na vreme - saopštila je Centralna izborna komisija, prenose prištinski mediji. 

Počela predizborna tišina za drugi krug kosovskih lokalnih izbora za gradonačelnike

U ponoć je počela predizborna tišina za drugi krug kosovskih lokalnih izbora za gradonačelnikе koji se održavaju u nedelju. Izbori se održavaju u 19, od 38 opština, među kojima je i opština sa većinski srpskim stanovništvom - Klokot. U opštini Parteš, izbori za gradonačelnika se ponovljaju. Kosovska policija je, kao i tokom prvog kruga, pripremila poseban operativni plan za nedelju, a biće otvorene i kancelarije ombudsmana za eventualne žalbe građana. 

Srpska lista u Klokotu podržava svog protivkandidata

"Nek' ovo služi na čast Marku Đuriću. Mi smo ga podigli i mi ćemo ga skinuti," poručili su građani koji su se danas okupili ispred prostorija Srpske liste u Klokotu.

Nakon pristupanja Srpskoj: Dejanović sa Đurićem u Beogradu

Nakon što je kandidat za gradonačelnika Klokota GI "Klokot-Vrbovac", Božidar Dejanović, sa svojim članovima pristupio Srpskoj listi, danas se u Beogradu sastao sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Markom Đurićem. On se Dejanoviću zahvalio na "ujedinjenju srpskih političkih snaga" u Klokotu i spremnosti da "u saradnji sa vladom u Beogradu rade na zaštiti i unapređenju kolektivnih prava Srba", kao i "ekonomskom snaženju srpskih sredina na KiM-u".

Kandidat za gradonačelnika Klokota sa svim članovima pristupio Srpskoj listi

Božidar Dejanović koji je u prvom krugu lokalnih izbora bio kandidat za gradonačelnik u opštini Klokot ispred GI Klokot-Vrbovac, priključio se Srpskoj listi, saopštila je danas Srpska lista.

CIK odlučio da se ponovo prebroji 440 glasačkih kutija

Centralna izborna komisija odlučila je na današnjem sastanku da ponovo potpuno prebroji 440 izbornih kutija iz različitih opština na Kosovu. 

Kosovo: Počela kampanja za drugi krug izbora za gradonačelnike

Danas je zvanično počela kampanja za drugi krug lokalnih izbora koji će se održati 19. novembra. 

GI Centralno Kosovo uložila žalbu IPŽP-u, traži prebrojavanje glasova u Gračanici

Kao što je prethodno i najavila, GI "Centralno Kosovo" juče je uložila žalbu Izbornom panelu za žalbe i predstavke na rezultate lokalnih kosovskih izbora u Gračanici, održanih 22. oktobra. Traže ponovno prebrojavanje glasova na nekoliko biračkih mesta u ovoj opštini. Tvrde da su "oštećeni makar za jedno mesto opštinskog odbornika", a na osnovu, dodaju, razgovora sa ljudima koji navode da su glasali za ovu GI.

CIK objavio rezultate za SO: Ovo su budući odbornici na Severu

Centralna izborna komisija objavila je imena budućih odbornika u skupštinama opštinama na Kosovu. U svih deset opština sa srpskom većinom kandidati liste Srpska osvojili su najviše odborničkih mesta - rezultati su izbora održanih 22. oktobra. Objavljeni su nakon ponovnog prebrojavanja oko 700 izbornih kutija. Eventualne žalbe na izborne rezultate mogu se podneti od sutra od 12 časova, do kada će, kako navode iz CIK-a, objaviti detaljni rezultate. U nastavku pogledajte ko bi trebalo da budu odbornici u skupštinama opštinama na Severu Kosova.

692 kutije ponovo na prebrojavanju

Centralna izborna komisija je donela odluku o prebrojavanju 692 glasačkih kutija iz različitih opština na Kosovu u vezi sa izborima za skupštine opštine.

Srpska lista kažnjena sa 11.000 evra (Dokument)

Srpska lista je uspela da obezbedi pobedu bez drugog kruga u opštinama: Leposavić, Novo Brdo Štrpce, Zvečan, Zubin Potok, Gračanica, Ranilug, Severna Mitrovica i Parteš. Međutim, u poslednjoj bilo je nevolja sa nadležnim organima Republike.

Konačni rezultati izbora za gradonačelnike na Kosovu: Polovina opština u drugi krug, među njima...

U 19 opština na Kosovu, od 38 - sprovešće se drugi krug lokalnih izbora. Među njima je i opština Klokot. U devet od deset opština sa srpskom većinom pobedili su kandidati za gradonačelnike Srpske liste - konačni su rezultati Centralne izborne komisije sa lokalnih izbora održanih 22. oktobra.
Blerim Shala Bljerim Šalja

Srećna Nova 2025. godina