GI Centralno Kosovo uložila žalbu IPŽP-u, traži prebrojavanje glasova u Gračanici

Kao što je prethodno i najavila, GI "Centralno Kosovo" juče je uložila žalbu Izbornom panelu za žalbe i predstavke na rezultate lokalnih kosovskih izbora u Gračanici, održanih 22. oktobra. Traže ponovno prebrojavanje glasova na nekoliko biračkih mesta u ovoj opštini. Tvrde da su "oštećeni makar za jedno mesto opštinskog odbornika", a na osnovu, dodaju, razgovora sa ljudima koji navode da su glasali za ovu GI.

"Budući da nikog nismo obavezali ničim, niti nudili i obećavali radna mesta i pozicije, verujemo ljudima koji tvrde da su za nas glasali, te smo u odbranu njihovih tvrdnji rešili da uložimo žalbu," navode iz GI "Centralno Kosovo" u saopštenju dostavljenom medijima.

"Nadamo se da ća nam žalbena komisija izaći u susret i da ćemo uspeti da dokažemo da je bilo namernog ili nenamernog prekrajanja izborne volje građana," zaključuju.

Prema rezultatima Centralne izborne komisije, najviše odborničkih mesta u Gračanici osvojila je Srpska lista – 12. Samostalno-liberalnoj stranci pripala su tri odbornička mesta, Progresivno-demokratskoj stranci – 2, a GI "Novi početak" – 1. GI "Centralno Kosovo", prema ovim rezultatima, nije osvojila nijedno odborničko mesto.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.