Srpska lista kažnjena sa 11.000 evra (Dokument)

Izvor: Indeksonline (Tekst je izvorno preveden sa albanskog) Srpska lista je uspela da obezbedi pobedu bez drugog kruga u opštinama: Leposavić, Novo Brdo Štrpce, Zvečan, Zubin Potok, Gračanica, Ranilug, Severna Mitrovica i Parteš. Međutim, u poslednjoj bilo je nevolja sa nadležnim organima Republike.

Izborna komisija za žalbe i predstavke (PZAP) je odlučila da Listu kazni visokom kaznom.

Pročitajte još: 

Konačni rezultati izbora za gradonačelnike na Kosovu: Polovina opština u drugi krug, među njima i Klokot

Troje privedeno zbog kršenja izbornog procesa

Indeksonline obezbedio je dokument koji pokazuje da je žalba, koju je podneo kandidat za gradonačelnika opštine Parteš, Nenad Cvetković, političkog subjekta GI Narodna sloga – odobren od strane PZAP-a.

Prema tome, žalba je podneta protiv političkog subjekta Srpska lista, zbog manipulacije glasovima za lokalne izbore koja je delimično prihvaćena.

Srpska lista je kažnjena novčanom kaznom od 11.000 evra zbog nedozvoljenih radnji tokom predizborne kampanje.

Stoga, stranka Gorana Rakića dužna je da plati u roku od 15 dana, od dana prijema ove odluke – pod prijetnjom izvršenja.

Kako stoji u sledećim dokumentima, objašnjeno je da je zahtev Nenada Cvetkovića – da se izbori u opštini Parteš u potpunosti ponište – odbijen.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.