Srpska lista u Klokotu podržava svog protivkandidata

Na Kosovu u ponoć počinje izborna tišina za drugi krug izbora za gradonačelnike koji će se u nedelju održati u 19 od 38 opština. Jedna od tih opština je i Klokot-Vrbovac gde se dogodilo nešto neuobičajeno. Srpska lista u drugom krugu podržava svog protivkandidata, koji je pre nekoliko dana pristupio ovoj listi.

Šok, neverica, razočaranje, revolt – ovako bi mogle da se opišu reakcije pristalica Srpske liste u Klokotu nakon odluke ove stranke da, u drugom krugu izbora za predsednika opštine Klokot-Vrbovac, podrži kandidata GI "Klokot-Vrbovac" Božidara Dejanovića, a ne kandidata svoje liste, Strahinju Spasića.

Gradonačelnik Klokota, Srećko Spasić, inače otac Strahinje Spasića kandidata Srpske liste, nije želeo da komentariše ovu situaciju. Ni njegove pristalice takođe, ali su imale poruku za direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića.

"Nek' ovo služi na čast Marku Đuriću. Mi smo ga podigli i mi ćemo ga skinuti," poručili su građani koji su se danas okupili ispred prostorija Srpske liste u Klokotu.

Srpska lista saopštila je pre dva dana da je Božidar Dejanović sa kompletnim članstvom pristupio ovoj listi i pozvala građane da upravo njega podrže u drugom krugu glasanja.

"Božidar Dejanović je prepoznao činjenicu da je Srpska lista, i njena misija uspostavljanja političkog jedinstva našeg naroda na Kosovu i Metohiji, budućnost, jer srpski birači su u poslednja dva izborna ciklusa jasno poručili da im je dosta političkih podela," navodi se u saopštenju Srpske liste.

Dejanović je danas bio nedostupan za komentar, jer je boravio u Beogradu gde se sastao sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, ali je nosilac liste njegove GI, Saša Mirković, za Glas Amerike rekao da je zapravo Beograd prepoznao, kako kaže, određene činjenice.

"To nije ništa novo. Mi smo i u predizbornoj kampanji govorili da smo i mi Srpska, da smo i mi ti koji ćemo sarađivati sa Beogradom, što je Beograd i prepoznao i što nam je veoma drago," kazao je Mirković.

U prvom krugu izbora koji je bio održan 22. oktobra za predsednika opštine Klokot, Strahinja Spasić je osvojio 953, dok je Božidar Dejanović imao 852 glasa.

U nedelju 19. novembra glasaće i građani opštine Parteš – Pasjane u tri izborna centra gde je izborni panel za žalbe poništio rezultate glasanja zbog, kako je navedeno u odluci, "narušavanja integriteta izbora kao rezultat finansijske nagrade sa ciljem dobijanja podrške birača".

VOAPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.