Arsenijević: Pripadnici Kosovske policije su me tukli, maltretirali i nazivali ‘škijom’

Predsednik GI „Srpski opstanak“, Aleksandar Arsenijević, tvrdi da je danas pretučen od strane pripadnika specijalnih jedinica, tokom incidenta koji se dogodio između Kosovske policije i okupljenih građana. Kako je posvedočio u izjavi za naš portal, napad na njega dokumentovan je na kamerama koje se nalaze na zgradi opštine. Apeluje na međunarodnu zajednicu da se „ovaj incident ispita i da se sada ne zagube snimci“.

Arsenijević navodi da se danas uputio ka opštini Zvečan na poziv građana.

„Mene su zvali građani, uplašeni zbog velikog prisustva policijskih jedinica, stajali su ispred opštine. Među njima je bila i moja trudna komšinica Miljana, stao sam pored nje, stao sam ispred građana i sa policajcima sam pokušao da ostvarim kontakt, da ne bi došlo do incidenta. Obaveštavao sam međunarodnu zajednicu da može doći do eskalacije dva puta“.

Arsenijević tvrdi da su se uoči incidenta specijalci prvo povukli i tražili da se omogući službeniku policijie koji se nalazio u opštini da izađe napolje.

„Ja sam izašao ispred građana, izveo policajca napolje na molbu komandanta tih jedinica. Oni su oba puta obećali da neće ništa raditi. Treći put su rekli da moraju da se probiju kroz narod i uđu unutra“.

„Rekao sam im, ‘molim vas imate trudnicu, nemojte to da radite’. Krenuli su po naređenju,  upozoravao sam komandanta na to da je dao reč da neće ništa da se desi i upozoravao policajce da su to i njihovi građani, i da ne bi smelo da dođe do incidenta“, kazao je Arsenijević.

Uprkos molbama, prema svedočenju Arsenijevića, pripadnici specijalne jedinice su krenuli da mu prskaju suzavac na 20 cm udaljenosti od očiju.

„Bio sam dezorijentisan, dvojica policajaca su me vukli ka njihovim džipovima, stavili su me između dva auta i tukli me. Jednog od policajaca sam prepoznao, a prepoznao sam ga i na snimcima koje sam kasnije video u medijima. Mislim da je čak on prethodno ušao sa mnom u zgradu opštine da izvedemo policajca napolje. Sede kose, bez šlema, sa pancirom i kratkom košuljom. Psovao mi je majku, nazivao me ‘škijom’, a kao što možete da vidite, imam povrede nanešene udarcima po licu. Ujedno, tukli su me po rebrima i stomaku“, poručio je.

On tvrdi da je u jednom trenutku jedan od policajaca primetio kamere i viknuo na albanskom „mo kamera, mo kamera“ (nemoj, kamere).

Kaže da se u metežu, sa navučenim kaputom preko glave, udaljio, ali i tvrdi da „nije pobegao od hapšenja“.

„Nisam pobegao od hapšenja, već sam dezorijentisan u oblaku suzavca tražio spas i parče vazduha. U nekom trenutku me je neko od građana, ne znam ni sam kako, odveo do bolnice, gde su potrošili pet litara fiziološkog rastvora da mi isperu rane“, kazao je Arsenijević.

Ovaj političar je zatražio od međunarodne zajednice da incident ispita i da se sada „ne zagube snimci kamera s opštine“:

„Već da odgovorni koji su me tukli, maltretirali i vređali na nacionalnoj osnovi i nazivali ‘škijom’, odgovaraju, jer je ovo nečuveno“.

Kakva je situacija na Severu, uživo pratite u posebnoj vesti


Kurti sa Ristućom o Severu: Opštinski objekti su vlasništvo Kosova

Vučićevih par reči o Kosovu: Čekali da sve muško sa KiM dođe u Beograd da uđu u opštine

Međunarodni zvaničnici zabrinuti zbog situacije na Severu, osuđuju sukob, „ne prihvatamo dalje provokacije“

Osmani: Delovanje kosovske policije prema Vučićevim nelegalnim strukturama i kriminalnim grupama legitimno

Svećlja čestitao policiji na profesionalizmu ulaska u opštine, otpor video kao organizovani kriminal

Kris Marfi pričao sa Šoleom: Namerna provokacija Prištine, Kurti da je okonča odmah

Blinken: Kurti odmah da obustavi nasilne mere i da se usredsredi na dijalog

Eparhija traži od EU, Kvinte i KFOR-a da utiču da se zaustavi policijska akcija

Radomirović: Desetak pacijenata zatražilo pomoć u KBC Kosovska Mitrovica

Kosovska policija optužuje građane za „kriminalne aktivnosti“, pravosuđe za „napad na ustavni poredak“

Biševac: Celo rukovodstvo Srpske liste otišlo u Beograd, gradonačelnik i policija mimo volje građana…

Vučević: Borbena gotovost Vojske podignuta na najviši stepen – hitan pokret prema administrativnoj liniji

Albanski gradonačelnici uz specijalce ulaze u opštinske prostorije, suzavac i šok bombe

Manja okupljanja građana u centru Zubinog Potoka i Leposavića, šta je razlog?Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.