Vučević: Borbena gotovost Vojske podignuta na najviši stepen – hitan pokret prema administrativnoj liniji

vučević vojska
FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao je nešto pre 14h naredbu Vojsci da podigne borbenu gotovost na najviši stepen i od tog trenutka je Vojska započela svoje aktivnosti, izjavio je ministar odbrane, Miloš Vučević, prenosi N1.

„Naređen je hitan pokret prema administrativnoj liniji sa Kosovom“, rekao je Vučević televiziji Pink u uključenju uživo iz centra Beograda.

On je upozorio da dešavanja na Severu Kosova, gde prištinska vlast preuzima zgrade lokalnih samouprava, nisu igra, nego tu ugrožava bezbednost svih u regionu.

Vojska će, kako je naglasio, apsolutno ispuniti naredbu Vučića i braniti suverenitet Srbije i pravo na život svih njenih građana.

„Jasno je da se sprovodi teror protiv srpske zajednice na Kosovu“, zaključio je Vučević.

N1

Pročitajte još:

Policija potvrdila da pomaže gradonačelnicima da uđu u opštine, nemiri u Zvečanu, građani i dalje okupljeni u sve četiri opštine

Manja okupljanja građana u centru Zubinog Potoka i Leposavića, šta je razlog?Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.