Radomirović: Desetak pacijenata zatražilo pomoć u KBC Kosovska Mitrovica

kbc mitrovica hitna pomoć sanitet korona
FOTO: KoSSev

Oko desetak pacijenata, uglavnom iz Zvečana, zatražilo je pomoć u KBC Kosovska Mitrovica, nakon incidenta koji se danas oko 13 časova dogodio u Zvečanu prilikom pokušaja Kosovske policije i gradonačelnika da ostave pristup opštinskoj zgradi, i građana koji su ih sprečili u tome. Njihove povrede su zbrinute od strane hirurga, ortopeda i oftalmologa, navodi dr Danica Radomirović, zamenica direktora KBC Kosovska Mitrovica.

Radi se o povredama nastalim kao posledica dejstva šok bombi i suzavaca. U pitanju su čak i neke opekotine, kao i manje povrede koje su zahtevale hirurško ušivanje i tretman rane, ali za sada niko nije hospitalizovan niti je bilo teških povreda i kliničkih slika, koje bi zahtevale hospitalizaciju.

Dr Radomirović, u izjavi za KoSSev, navodi da se oko desetak pacijenata javilo u KBC Kosovska Mitrovica, ali da nema podatak o ukupnom broju povređenih, s obzirom na mogućnost da su se neki javili direktno Domu Zdravlja u Zvečanu.

Nemirno je bilo i u Zubinom Potoku odakle nam je više građana posvedočilo da ima građana sa sličnim povredama.

Kakva je situacija na Severu, uživo pratite u posebnoj vesti


Biševac: Celo rukovodstvo Srpske liste otišlo u Beograd, gradonačelnik i policija mimo volje građana…

Vučević: Borbena gotovost Vojske podignuta na najviši stepen – hitan pokret prema administrativnoj liniji

Albanski gradonačelnici uz specijalce ulaze u opštinske prostorije, suzavac i šok bombe

Manja okupljanja građana u centru Zubinog Potoka i Leposavića, šta je razlog?Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.