Manja okupljanja građana u centru Zubinog Potoka i Leposavića, šta je razlog?

U Zubinom Potoku i Leposaviću pre oko pola sata došlo je do okupljanja manje grupe građana u centru, odnosno ispred zgrade opštine. Razlog okupljanja još uvek nije poznat. Istovremeno u Z.Potoku u toku je jako nevreme praćeno gradom, zbog čega se grupa građana navodno brzo i razišla. Sa druge strane, policija za sada nema informacije da se u ovim opštinama bilo šta dešava.

Nešto posle pola 12 u Zubinom Potoku se začula sirena za vazdušnu opasnost, zbog čega su građani počeli da se okupljaju u centru ove opštine. Meštani sa kojima smo razgovarali nemaju još uvek predstavu o čemu se radi.

Predstavnik GI za Zubin Potok, Milija Biševac, takođe nam je potvrdio da se začula sirena i da je takođe i on sa građanima u samom centru, gde se nalazi Policijska stanica i zgrada Opštine.

Iako je u Zubinom Potoku jako nevreme praćeno gradom rasteralo deo okupljenih meštana, Biševac kaže da je sa njim trenutno ostala grupa od oko 20-30 njih.

Tu su, kako svedoči, i dva vozila EULEX-a.

Od samih građana, Biševac je čuo da se u Policijskoj stanici u ovim trenucima nalazi novoizabrani gradonačelnik, Izmir Zećiri, i da se pretpostavlja da je on došao da eventualno zatraži asistenciju policijskih službenika za ulazak u opštinsku zgradu.

Naglašavamo da se radi o neproverenim informacijama, a na pitanje upućeno Biševcu da li je on sam video novog gradonačelnika da ulazi u policiju, kaže da nije – već da je tako samo čuo.

U Leposaviću za to vreme, ispred opštinske zgrade nalazi se grupa žena navodno radnica opštine, koja je prethodno bila u zgradi.

Tu se nalazi i grupa muškaraca u tamnim duksevima sa kapuljačama, bez obeležja, kao i nekoliko vozila KFOR-a.

Ovo su nam kazali meštani opštine Leposavić, a slično nam je kazao i direktor RTV Mir, Nenad Radosavljević, koji se uputio na lice mesta.

Radosavljević, prema informacijama sa terena, javlja da je u pitanju grupa građana koju je navodno pozvala bivša vlast da čuvaju opštinsku zgradu.

Na pitanje od čega je čuvaju, ni on nije znao odgovor.

Prema nezvaničnim informacijama, okupljena grupa građana nalazi se i ispred zgrade opštine u Kosovskoj Mitrovici.

FOTO: KoSSev

Sa druge strane, iz Kosovske policije za region Sever navode da o ovim, kao i bilo kojim drugim akcijama – oni informacije nemaju.

Istovremeno, gotovo sve institucije na Severu danas rade sa smanjenim kapacitetima, usled masovnog odlaska zaposlenih sinoć i jutros na današnji miting SNS-a u Beogradu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.