Vlahiju: Vučić i Kurti igraju istu igru za unutrašnji politički marketing, Kurtija na zajednički sastanak pritisnuli Donfrid i Šolc

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; sinoćno izdanje)

Politički analitičar Arber Vlahiju (Arbër Vllahiu) je ocenio da su kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić dijalog pretvorili u igru, radi unutrašnjeg političkog marketinga.

„Kurti i Vučić su pretvorili dijalog u nešto trivijalno i pretvorili su dijalog u svoju igru za unutrašnji politički marketing jer obojica igraju istu igru. Posle sastanaka, njih dvojica igraju istu igru iznošenja svog mišljenja u unutrašnjoj upotrebi da bi bombardovali onim što imaju da kažu jedno o drugom“.

Vlahiju je u Rubikonu na Kljanu Kosova, kazao i ko je priterao Kurtija uza zid kako bi seo za sto sa Vučićem.

„Ono što se desilo jeste to da je Aljbin Kurti došao kao premijer i da su ga priteranog uza zid podržala dva visoka zvaničnika, pomoćnica državnog sekretara i nemački kancelar. Aljbin Kurti ne bi pristao da sedne (za sto) u dijalogu da se tako nešto nije dogodilo – da u Prištinu nije došla pomoćnica američkog državnog sekretara i da ga nije pozvao nemački kancelar“.

„Što se tiče Lajčaka, videli smo šta je bilo do sada, zbog njega nikada Kurti ne bi seo za sto sa Vučićem“, rekao je Vlahiju.

O sastancima u Berlinu i analizama događaja, čitajte u:

Kurti: „Kosovo je normalna država, ali odnosi sa Srbijom nisu normalni i treba da ih normalizujemo“

Lamberht u Prištini: 13. maja biće donete dobre odluke u dijalogu Kosovo-Srbija

Janjić: Poslednja šansa nemačke asistencije Lajčaku, nije bilo govora o priznanju, Kurti da se pridruži Otvorenom Balkanu

Vučić sa Lambreht: U narednih šest meseci će se videti ko je i da li je govorio istinu

Vučić iz Berlina: Neće da primenjuju ni ono što je loše za nas

Cani: Vučić u Berlinu bio od pritiskom Nemačke za oružje kupljeno od Kine i Rusije

Vučić, Kurti, Lajčak na večeri u Berlinu, novi sastanak 13. maja

Vučić i Šolc: Potpisano da bude i sprovedeno; kancelar spreman da aktuelizuje Berlinski proces

Šolc uskoro u poseti Kosovu, Nemačka pomaže Kosovu da dobije viznu liberalizaciju, i danas o priznanju

Vučić za Handelsbalt: U Srbiji Nemačku više vole od EUPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.