Koha: Pored kladionica biće ukinuti i sajtovi za klađenje preko interneta

zatvoren lokal poreska administracija
Foto: KoSSev

Zakon o zabrani igara na sreću stupio je na snagu juče, ali sajtovi za klađenje preko interneta i dalje funkcionišu. Međutim Poreska uprava Kosova je počela sa ukidanjem dozvola i za ove biznise, javlja prištinska Koha.

Klađenje je od juče i zvanično zabranjeno na Kosovu, a od pre nekoliko dana Poreska uprava počela je sa ukidanjem dozvola sajtovima za klađenje preko interneta. Do stupanja na snagu ovog zakona ukinuto je 40 takvih dozvola, prenosi Koha, dok su od juče automatski ukinute sve aktivnosti vezane za klađenje i kockanje.

Zakonodavna inicijativa za donošenje Zakona o zabrani igara na sreću pokrenuta je na predlog opozicione LDK nakon što su u martu, u rasponu od nekoliko dana, ubijena dvojica mladića u kazinima u Lipljanu i Suvoj Reci.

Inače, u kosovskim medijima se implicitno govorilo o tome da brat kosovskog premijera i poslanik u kosovskoj skupštini, Daut Haradinaj ima značajnog upliva u vlasništvu jednog lanca kockarskih objekata. On je juče te navode demantovao objasnivši da je „neko izgradio te objekte na njegovo ime“.

„Ne žurite da pričate. Izgradili su objekte „Pandora“ na moje ime. Ja nisam uznemiren zbog toga o čemu pričaju. Ali da kažeš nekome da stoji iza ili ispred toga, to je greška. Nisam deo nikakve vrste biznisa takve prirode i sa punim zadovoljstvom sam dao glas za zatvaranje tih biznisa“, rekao je on, prenosi Gazeta Express.

Pročitajte još:

Zakon o zabrani igara na sreću stupa na snagu za dve nedelje

Konačno usvajanje Zakona o zabrani svih igara na sreću (ne)izvesno

I pre totalne zabrane igara na sreću na Kosovu, počelo zatvaranje kazina

Kosovska vlada usvojila nacrt zakona o zabrani igara na sreću

Usvojena Rezolucija o obustavi aktivnosti kazina i igara na sreću

Srpska lista: Nakratko se vratili da bismo ubacili kartice i sprečili da nam iz proceduralnih razloga oduzmu poslaničke mandate

Poslanici Srpske liste na sednici skupštine u Prištini

Policija Kosova: Pretraženo 235 kockarnica u 33 grada, 35 zatvoreno

Kosovska policija pleni kockarske aparate u Kosovskoj Mitrovici

Zabranjene igre na sreću po ubrzanoj proceduri

Uskoro stupa na snagu Zakon o zabrani igara na sreću

Zakon o zabrani igara na sreću stupio na snagu

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.