Agim Bahtiri najavio za sutra pokretanje peticije za „ujedinjenje“ Mitrovice

agim bahtiri
Foto: Epoka e re

Gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri pozvao je „sve građane Mitrovice“ da učestvuju na zajedničkom okruglom stolu kada će pokrenuti peticiju za „ujedinjenje“ grada. Okrugli sto održava se sutra u 19 časova u kulturnom centru („Dragica Žarković“), koji sada na jugu nazivaju „Redžep Mitrovica“ .

Održavanje okruglog stola uslediće mesec dana nakon održavanja sednice SO Južna Mitrovica (30.11.2018.), na kojoj je usvojena odluka da kosovska vlada inicira postupak za izmenu Zakona o administrativnim granicama opština u cilju „ujedinjenja“ Mitrovice.

Prema onome šta su saopštili iz ove opštine, potom, Ministarstvo administracije i lokalne samouprave u Prištini, međutim, nije dozvolilo da se usvojena odluka prosledi centralnim institucijama smatrajući je nezakonitom.

Više o tome, kao i tome šta je potrebno za izmenu zakona o administrativnim granicama opština čitajte u našim ranijim vestima:

Bahtiri upozorava na peticiju građana za ‘ujedinjenu’ Mitrovicu

Agim Bahtiri: Ako MALS ne odobri inicijativu za ujedinjenje skupljam 10.000 potpisa građana

Haradinaj Bahtiriju: Opština Južna Mitrovica nema pravo da donosi odluke u ime opštine Severna Mitrovica

Bahtiri: Ujedinjenje Mitrovice će se desiti, nema drugog puta

Usvojen Bahtirijev predlog za „ujedinjenje“ Mitrovice

Agim Bahtiri: Sutra sednica povodom „ujedinjenja“ Mitrovice; Vlada Kosova nije upoznata, to je potez pojedinca

Agim Bahtiri želi da postane gradonačelnik „ujedinjene“ MitrovicePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.