Bahtiri upozorava na peticiju građana za ‘ujedinjenu’ Mitrovicu

Agim Bahtiri
Agim Bahtiri (Foto Bota sot

Izvor: Insajderi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, jučerašnje izdanje)

Opština Mitrovica održala je juče sednicu borda direktora na kojoj je razmatrano nekoliko tačaka dnevnog reda.

Ovom prilikom, gradonačelnik Agim Bahtiri upoznao je izvršnu vlast sa odlukom koju je jednoglasno usvojila Skupština opštine 30.11.2018. godine kojom je predloženo Vladi Kosova da pokrene postupak za izmenu Zakona br. L-041 o administrativnim granicama opština u cilju ujedinjenja Mitrovice gde Ministarstvo za administraciju lokalne samouprave nije dozvolilo da se usvojeni zaključak delegira centralnim institucijama, smatrajući to nepravilnim.

Zbog toga će Bahtiri uz saglasnost opštinskih direktora takođe pokrenuti peticiju koja će sadržati stotine hiljada potpisa građana iz svih krajeva Kosova sa namerom da se ujedini grad Mitrovica.

„Niko neće moći da zaustaviti inicijativu i dobru volju građana za ujedinjenje grada i da se ovaj zahtev delegira nadležnim organima koji se pozivaju na usvajanje zakona Kosova. Stoga, ukoliko ovaj zahtev bude nezakonito onemogućen, onda ćemo se obratiti građanima za realizaciju peticije koja će imati stotine hiljada potpisa,“ navodi se u saopštenju Opštine Mitrovica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.