Agim Bahtiri: Sutra sednica povodom „ujedinjenja“ Mitrovice; Vlada Kosova nije upoznata, to je potez pojedinca

Agim Bahtiri
Agim Bahtiri (Foto Bota sot

Gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri, sazvao je hitnu sednicu skupštine opštine povodom, kako kaže „ujedinjenja Mitrovice“. Sednica će se održati sutra u 11 časova. Inače, gradonačelnik Bahtiri je juče prilikom obilaska kule Ise Boljetinca najavio održavanje ove sednice. 

„Pokretanje inicijative za izmenu Zakona br. 03 /L-041 o administrativnim granicama opština, u cilju ujedinjenja Mitrovice,“ navodi se u saopštenju ove opštine.

Predsedavajući skupštine, Jeton Ujkani, potvrdio je da je sednica sazvana na inicijativu gradonačelnika Agima Bahtirija kako bi razgovarali o predlogu izmene zakona o administrativnim granicama opština, prenosi Kallxo

Vlada Kosova nije upoznata sa inicijativom za „ujedinjenje“ Mitrovice gradonačelnika Južne Mitrovice, Agima Bahtirija, rekla je sa druge strane, portparolka Vlade Kosova, Donjeta Gaši u odgovoru za Kallxo. Istakla je da su samo videli medijske navode, ali da još uvek nisu razgovarali o tome, te da će ubrzo to učiniti i izneti stav.

Fatmir Matoši iz AKR, stranački kolega Bahtirija, rekao je da je ovo inicijativa Bahtirija „kao pojedinca“, a da stranka o tome nije razgovarala.

„Mi kao stranka nismo pričali o tome, ne mogu reći da mi to podržavamo ili da se protivimo tome“, rekao je Matoši, dodajući da je dobro održati sastanak i čuti kako razmišljaju drugi.

Ova inicijativa gradonačelnika jedne opštine da, uprkos osetljivosti pitanja Kosovske Mitrovice, i dosadašnjih međunarodno prihvaćenih dogovora o dve zasebne opštine – spoji i onu drugu, dolazi u jeku najnovijeg talasa podignutih tenzija usled podizanja carinskih dažbina za srpske proizvode od 100 odsto, te hapšenja u Kosovskoj Mitrovici za koja se u ispostavilo da se tiču istrage ubistva Olivera Ivanovića, oglašavanja potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića kao četvrte osumnjičene osobe koja je izbegla hapšenje, a potom i ostavke četiri kosovska gradonačelnika, odnosno njihovog saopštenja da su na Severu prestale da postoje kosovske opštinske administracije.

Povezani članci:

Agim Bahtiri želi da postane gradonačelnik „ujedinjene“ Mitrovice

 

 

Inicijativa za ujedinjenje Mitrovice
Foto: Kallxo


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.