Agim Bahtiri želi da postane gradonačelnik „ujedinjene“ Mitrovice

Agim Bahtiri
Agim Bahtiri (Foto Bota sot

Vest je ažurirana 28. novembra

Nakon današnje ostavke gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića zbog, kako je naveo, uvođenja „anticivilzacijskih“ taksi i „pokušaja ubistva“ Milana Radoičića, oglasio se gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri sa zahtevom upućenim kosovskoj vladi da on upravlja „ujedinjenom Mitrovicom“.

28. novembar 11:50: Nakon jučerašnje objave na Fejsbuk profilu, gradonačelnik Južne Mitrovice najavio je danas održavanje vanredne sednice lokalne skupštine povodom podnošenja zahteva o ukidanju odluke kojom je Mitrovica podeljena na dve opštine. „Uskoro, skupština opštine Južna Mitrovica održaće vanrednu sednicu gde će se hitno i fomalno zatražiti od Skupštine Kosova da ukine odluku o podeli Mitrovice na dve opštine,“ rekao je Bahtiri, prenosi Veriu.info. Ovu vest, Bahtiri je saopštio danas, prilikom posete kule Ise Boljetinca u društvu predsednika kosovske skupštine, Kadrija Veseljija.

„Zahtevam da kosovska vlada preduzme sve neophodne pravne radnje kako bi se odmah ukinula odluka o podeli Mitrovice na dve opštine,“ napisao je Bahtiri na svom Fejsbuk profilu.

Bahtiri je naznačio da grad Mitrovica sada treba da bude jedna opština, tj. kako je rekao, „onako kako je uvek bilo“, kao i da bi, u ovoj situaciji on upravljao „ujedinjenom Mitrovicom“.

Agim Bahtiri

Na danas održanoj vanrednoj sednici opštine Severna Mitrovica gradonačelnik Goran Rakić podneo je ostavku, a Skupština je potpisala Deklaraciju o prekidu komunikacije, saradnje, svih poslovnih i institucionalnih odnosa sa institucijama u Prištini. Iste odluke doneli su i gradonačelnici i skupštine preostale tri opštine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.