Konjufca: „‘Zajednica’ opasnija od kovid-19“

FOTO: Gljauk Konjufca (Glauk Konjufca) Klan Kosova

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Član rukovodstva pokreta Samoopredeljenje, Gljauk Konjufca (Glauk), govorio je o ideji koju je predsednik Kosova, Hašim Tači, obelodanio još 2017. godine, a koja je u vezi sa sa razmenom teritorija.

Konjufca je rekao da postoji plan za ovu temu.

Bivši ministar spoljnih poslova naglasio je da je nakon neuspeha povodom ovog plana šef države aktivirao još jednu ideju – o Zajednici.

„Kada je g. Tači prvi put javno objavio pitanje razmene teritorija, Samoopredeljenje je snažno reagovalo i u tome videlo plan. To nisu bile samo reči, to je bio deo pregovora“, rekao je Konjufca za Klan Kosova.

„Dakle, ovo nije želja gospodina Tačija, ovo je politički projekat za koji je uloženo i već postoje obimna sredstva koja su bila deo diskusije sa drugima. Sada smo u ovoj dimenziji i prihvatamo ovu premisu povodom koje je Samoopredeljenje snažno reagovalo. Ne samo Samoopredeljenje, već i LDK, čak i PDK, iako je Tači izneo ovu ideju, izašao je barem gospodin Kadri Veselji i suprotstavio se“.

„Dakle, čitav dominantni politički spektar – tri političke, stranke sa zabrinutošću čekaju od 2017. godine i pružaju otpor već tri godine. A sada kada je ova ideja pala u vodu, sada imamo otvaranje novih ideja. Sada imamo Zajednicu. I zabrinut sam zbog toga što je gospodin Hoti pre nekoliko dana, u jednoj TV emisji izjavio da ćemo Zajednicu stvoriti kao iz 2015“.

Konjufca je dodao da rizik od Zajednice prevazilazi rizik od pandemije kovid-19.

„Ovo zaslužuje ne samo oštru kritiku, već ovde je granica strpljenja naroda Kosova. Ovo je iznad rizika od kovid-19. Iako su do sada građani bili mirni, Samoopredeljenje bilo mirno zarad pandemije, i pored toga, ova vlada je bila katastrofalnu bitku sa pandemijom“.

Pročitajte još:

Tači o ZSO: Ponovno otvaranje teme korak unazad za Kosovo, rizik od stvaranja Republike Srpske

Mustafa: Pratim napade na Hotija koji stižu od LVV i predsednika Srbije u vezi sa ZSO

LVV: Rušenje Hotijeve vlade pitanje dana, sporazumom iz Vašingtona Hoti „uklonio granicu sa Srbijom“

Vučić o formiranju ZSO nakon priznanja: Gluposti i besmislice, mislite da su svi u Srbiji idioti

Hoti: Pristali smo na „Mini Šengen“ zbog insistiranja SAD, ZSO „državna obaveza“

Đurić Hotiju: Neće biti sporazuma dok se ne ispuni dogovor o ZSO

Hoti u Briselu traži viznu liberalizaciju, prvo sporazum pa ZSO

Vučić o ZSO posle Brisela: Ne možete pobeći od onog što je već potpisano, EU garant da se sprovede

Hoti: Imamo obavezu da osnujemo Asocijaciju, moramo pažljivo da pripremimo statut u skladu sa Ustavom

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.