Hoti: Region Sever nema saznanja o hapšenju mladića u Zubinom Potoku

Besim Hoti
FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

Policija Kosova nema saznanja da su njeni pripadnici danas uhapsili dva mladića u Zubinom Potoku zbog majice „Nema predaje“, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, major Besim Hoti.

„Dvojicu Srba, starih oko 23 godine, u subotu je na putu Zubin Potok-Brnjak zaustavila kosovska policija, nakon što su nosili na sebi provokativne majce, saznaje Koha. Jedan od uhapšenih je preko mape Kosova obojene zastavom Srbije imao natpis ‘Nema predaje’,“ javila je danas Koha. Oni su se pozvali na svoja saznanja.

„Regionalna direkcija Sever nema saznanja da se ovo desilo, proverio sam sa kolegama“, kazao je Hoti za KoSSev.

On je takođe dodao i to da ni iz Prištine nije saopšteno bilo šta u vezi sa ovom informacijom.

U međuvremenu, Instagram stranica koja je ovih dana aktivna, objavljujući informacije i fotografije o akcijama u severnoj Kosovskoj Mitrovici, i ostale motivacione poruke sa sloganom „Nema predaje“, večeras je objavila, fotografiju majice „Nema predaje“ sa porukom „Uzalud hapsite, na hiljade nas je!“, uz ilustraciju čekiranja lokacije –  a to je Brnjak.

A večeras, 40-ak minuta nakon objavljivanja naše vesti, RTS je javio istu vest vest kao i Koha, da su mladići uhapšeni zbog majice „Nema predaje“, pozivajući se takođe na svoj izvor, i navodeći da su prethodno o tome takođe javili i kosovski mediji, ali navodeći da su mladiće uhapsili pripadnici specijalne policije.

„‘Ispitivali su ih, maltretirali, oduzeli su im majice, naterali ih da majice pocepaju u policijskoj bazi Brnjak i pošto su im uzeli izjave napisali su im prijave pod izgovorom da izazivaju rasnu i nacionalnu mržnju’, preneli su RTS-u srpski izvori na severu KiM“, tako je izvestio RTS.

Vest o navodnom hapšenju zbog majica inače dolazi uoči najavljene primene odluka kosovske vlade o preregistraciji vozila sa KM na RKS tablice, uvođenju tzv. deklaracionog lista, odnosno ulazno-izlazne potvrde za lica koja imaju isključivo srpske lične karte na Kosovu. Podignut je nov nivo tenzija, a deo o tome čitajte u našim vestima prethodna dva dana.

Kurti: Nismo za privremena dokumenta, ali radimo ono što Srbija radi našim građanima

Sutra zaseda savet za nacionalnu bezbednost Kosova, „Kurti: Ima kriminalaca raznih vrsta i boja“

Petković: Srbi kreću u formiranje ZSO, Vučić sutra šalje poslednju i veliku molbu Kvinti

Ministar spoljnih poslova Srbije: Albanci pripremaju bukvalno pakao, Vučić danas sa Srpskom listom

Uoči 1. avgusta, na Severu još jednom leci „Nema predaje – lična karta ostaje“

Kurti na srpskom: Ovo što započinjemo od 1. avgusta Srbija započela da sprovodi pre 11 godina

Priština: Sve spremno za početak registracije na RKS u ponedeljak i izdavanja deklaracionog lista na prelazima

Petković: Umesto da „proriče“ Kurti bolje da formira ZSO

Vučić: Brine me Kurtijeva neodgovornost, molim Kvintu da nam pomogne da očuvamo mir

Petković: Kurti priprema krizu, dok se Beograd odazvao svakom pozivu za dijalog

Kurti: Trebalo je da se sastanem sa Vučićem 19. jula, ali je Beograd tražio odlaganje za više od mesec danaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.