Hapšenje zbog dva nova slučaja silovanja, sada u Istoku i Klini

FOTO: Gazeta Express

U današnjem 24-časovnom policijskom izveštaju, zabeležena su nova dva odvojena slučaja silovanja, ovaj put prijavljena u Istoku i Klini. Uhapšena su dvojica muškaraca, od kojih jedan maloletnik. Za obojicu tužilaštvo traži meru pritvora.

Kako je saopštila policija, ženska osoba iz Istoka je seksualno zlostavljana pre oko mesec dana, ali je slučaj prijavila tek pre tri dana.

Kako prenosi Gazeta Express, u pitanju je maloletnica koja do sada iz straha nije prijavljivala slučaj. Ona se u policiji pojavila u pratnji svojih roditelja.

U vezi ovog slučaja, policija je juče uhapsila muškarca sa inicijalima M.Z.

„Po nalogu tužioca određen je pritvor osumnjičenom M.Z, zbog sumnje da je tokom proteklih mesec dana silovao maloletnicu iz opštine Istok. Takođe, tokom današnjeg dana, tužilac okrivljenog M.Z, podneće zahtev za određivanje mere pritvora Osnovnom sudu u Peći”, saopšteno je potom iz tužilaštva, prenosi Gazeta Express.

Kada je u pitanju slučaj silovanja u Klini, pre dva dana je uhapšen maloletni muškarac sa inicijalima F.Š, saopštila je Kosovska policija.

Iz tužilaštva navode da je i u ovom slučaju, izvršeno silovanje nad maloletnicom.

„Tužilac je pritvorio osumnjičenog F.Š, pod sumnjom da je naneo povredu maloletnika u opštini Klina. Osnovno tužilaštvo u Peći, Odeljenje za maloletnike, podnelo je danas zahtev okrivljenom (F.Š.) za određivanje mere pritvora Osnovnom sudu u Peći, za krivično delo „silovanje“ iz čl.227. Krivičnog zakonika Republike Kosovo“, preciziraju iz tužilaštva, prenosi Gazeta Express.

Tužilaštvo poručuje da će povodom pomenutih krivičnih dela, Osnovno tužilaštvo u Peći, u koordinaciji sa svim relevantnim institucijama, preduzeti sve neophodne istražne radnje da se rasvetle sve okolnosti.

Nova dva slučaja silovanja maloletnica dolaze u istom mesecu kada je kosovsku i regionalnu javnost potresao slučaj višestrukog silovanja 11-godišnje devojčice u Prištini, zbog kog je do sada više visokih funkcionera Kosovske policije podnelo ostavku, odnosno razrešeno dužnosti.

Neposredno nakon toga, prijavljen je još jedan slučaj silovanja maloletnice – u Gnjilanu od strane dva odrasla muškarca.

Više o tome:

Prijavljen još jedan slučaj silovanja maloletnice, ovaj put u Gnjilanu

Svećlja: Informacije pokazuju da je maloletnica silovana više od godinu dana

Još jedan protest zbog silovanja maloletnice: Traže se ostavke sudija i tužilaca, izlistani novi zahtevi

Tužilački savet o Kurtijevoj statistici zastarelih slučajeva seksualnog nasilja: Tendenciozna i netačna

PIK pokrenuo istragu o postupanju policijskih službenika u vezi sa slučajem 11-godišnjakinje

Kurti: Oko 200 sudija izreklo samo uslovne i novčane kazne za slučajeve seksualnog zlostavljanja

Ukupno 11 uhapšeno u vezi sa silovanjem 11-godišnje devojčiće, žrtva u dva navrata – u junu i avgustu

Slučaj silovanja u PR: Smenjena dva visoka funkcionera, Kurti pita – Gde je moral sudija i tužilaca

Kolektiv za feminističku misao i akciju nakon silovanja maloletnice: Radikalizovaćemo otpor ako vlada ne odgovori na naše zahteve

Priština: Protesti protiv nasilja nad ženama posle slučaja silovanja maloletnice

Protiv 27-godišnjaka optuženog za silovanje devojčice, već tri zastarele optužnice

Direktor Kosovske policije podneo ostavku posle slučaja silovanja maloletnice

Kosovska vlada će formirati stručnu komisiju za analizu postupaka institucija u slučaju silovanja maloletnice; uhapšen i peti osumnjičeni

Uhapšene četiri osobe od ukupno pet koje se sumnjiče za silovanje u Prištini

Priština: Pet osoba silovalo maloletnicu, više njih uhapšenoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.