Ukupno 11 uhapšeno u vezi sa silovanjem 11-godišnje devojčiće, žrtva u dva navrata – u junu i avgustu

FOTO: Kosovska policija
Ilustracija/FOTO: Kosovska policija

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran)

Novi detalji pokazuju užas kroz koji je prošla 11-godišnja devojčica, za koju se tvrdi da je u jednom danu pretrpela šest silovanja i polni odnos. U tužilačkom dosijeu do kojeg je došao Kallxo stoji da su šestorica osumnjičenih u jednom danu navodno silovali i imali seksualne odnose sa maloletnicom u različitim motelima.

Događaj se, kako se navodi, dogodio još 21. juna ove godine, kada su osumnjičeni, neki od njih, odlučili da maloletnicu upoznaju jedno sa drugim, a navedene osumnjičene radnje nad njom su vršene od ranog jutra.

Policija je juče uhapsila šest osoba u vezi sa sumnjom za trgovinu maloletnom osobom koju je prošle nedelje navodno silovalo još pet osoba.

Ukupno je do sada uhapšeno 11 u vezi sa slučajem ove 11-godišnjakinje i to u dva odvojena slučaja.

U drugom dosijeu, za slučaj silovanja i seksualnih usluga koje su se navodno dogodile u junu, govori se o uhapšenima sa inicijalima D. R., 23 godine, G.S., 25 godina, B.S., 26 godina, F.S., 22 godine, M.S., 22 godine i M.R., 21 godina.

Ova šestorica osumnjičenih terete se za trgovinu ljudima, seksualne usluge i silovanje 11-godišnje devojčice.

Prema tužilačkom spisu, okrivljeni D.R., star 23 godine, osumnjičen je da je 21. juna 2022. godine oko 8 sati, protiv njene volje, izvršio polni odnos sa 11-godišnjom devojčicom. Ovaj 23-godišnjak je stupio u kontakt sa 11-godišnjakinjom preko društvene mreže Viber, imali su sastanak na jednoj lokaciji u Prištini, a zatim je uzeo 11-godišnjakinju i poslao je u motel iako je znao da je žrtva sa kojom je imao polni odnos – maloletna.

Isto lice tužilaštvo sumnjiči da je počinilo krivično delo silovanje. Za D.R., pored sumnje za silovanje, tužilaštvo tvrdi da je isto lice nakon polnog odnosa sa 11-godišnjom devojčicom, dogovorio sastanak žrtve, sa drugim licima B.S. i G.S., radi njene dalje seksualne eksploatacije. D.R. je osumnjičen i za trgovinu ljudima.

Ostala dvojica okrivljenih, G.S., 25 godina i B.S., 26 godina, osumnjičeni su da su 21. juna 2022. godine seksualno iskorišćavali maloletnicu, isti su poslali maloletnicu u motel gde su sa njom imali polne odnose. Ovi muškarci, stari 25, odnosno 26 godina, osumnjičeni su za seksualnu trgovinu ljudima.

Drugi okrivljeni F.S., star 22 godine, osumnjičen je da je istog dana izvršio obljubu nad maloletnicom u motelu. Prvo iz dosijea tužilaštva proizilazi da je dvadesetdvogodišnjak sa 11-godišnjakom stupio u kontakt preko društvenih mreža, a zatim su se upoznali i nastavili u motelu.

Dvadesetdvogodišnjak je osumnjičen za krivično delo silovanje. Tužilaštvo je istu osobu teretilo za sumnju za trgovinu ljudima, jer se sumnja da je ista osoba upriličila jedanaestogodišnjakinji sastanak sa drugim osobama radi seksualne usluge.

Drugi okrivljeni M.R., star 21 godinu, osumnjičen je da je seksualno iskorišćavao maloletnicu dok je sa žrtvom stupio u kontakt preko F.S. Dvadesetjednogodišnji M.R. osumnjičen je za pružanje seksualnih usluga žrtve i trgovine ljudima, kao i za krivično delo silovanja. M.R. se sa žrtvom sreo u Prištini, a potom otišao u motel, gde se sumnjiči da je izvršio krivično delo silovanje.

U slučaju 11-godišnjakinje već ima dva slučaja koji će biti posebno istraženi. Jedan slučaj koji se navodno dogodio 27. avgusta, gde je 5 osoba uhapšeno i poslato u pritvor zbog silovanja koje se navodno dogodilo u Prištini, i drugi slučaj koji se navodno dogodio 21. juna, gde je već uhapšeno šest osoba.

Više o ovom slučaju čitajte u:

Slučaj silovanja u PR: Smenjena dva visoka funkcionera, Kurti pita – Gde je moral sudija i tužilaca

Kolektiv za feminističku misao i akciju nakon silovanja maloletnice: Radikalizovaćemo otpor ako vlada ne odgovori na naše zahteve

Priština: Protesti protiv nasilja nad ženama posle slučaja silovanja maloletnice

Protiv 27-godišnjaka optuženog za silovanje devojčice, već tri zastarele optužnice

Direktor Kosovske policije podneo ostavku posle slučaja silovanja maloletnice

Kosovska vlada će formirati stručnu komisiju za analizu postupaka institucija u slučaju silovanja maloletnice; uhapšen i peti osumnjičeni

Uhapšene četiri osobe od ukupno pet koje se sumnjiče za silovanje u Prištini

Priština: Pet osoba silovalo maloletnicu, više njih uhapšenoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.