Direktor Kosovske policije podneo ostavku posle slučaja silovanja maloletnice

FOTO: KoSSev/Kosovska policija
FOTO: KoSSev/Kosovska policija

Direktor Kosovske policije Samedin Mehmeti podneo je danas ostavku, dan nakon slučaja silovanja maloletnice, saopštio je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja.

Mehmeti je, kako navodi Svećlja, ostavku dao iz ličnih razloga i profesionalne savesti, a kosovski premijer već je imenovao vršioca dužnosti – Fehmija Hotija, dosadašnjeg zamenika direktora kosovske policije.

Vest o ostavci Mehmetija dolazi u istom danu kada je najavljeno formiranje stručne komisije za analizu postupaka institucija u slučaju silovanja jedanaestogodišnje devojčice.

Podsetimo, Kosovskoj policiji u subotu je prijavljen slučaj silovanja maloletnice za koji je osumnjičeno pet osoba, među kojima su, prema navodima medija, takođe maloletnici.

Svi osumnjičeni su u međuvremenu uhapšeni, za četiri je određena mera pritvora, dok se peti, prema poslednjim informacijama, nalazi na razgovoru u policijskoj stanici u Prištini.

Povezane vesti:

Kosovska vlada će formirati stručnu komisiju za analizu postupaka institucija u slučaju silovanja maloletnice; uhapšen i peti osumnjičeni

Uhapšene četiri osobe od ukupno pet koje se sumnjiče za silovanje u Prištini

Priština: Pet osoba silovalo maloletnicu, više njih uhapšenoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.