Kosovska vlada će formirati stručnu komisiju za analizu postupaka institucija u slučaju silovanja maloletnice; uhapšen i peti osumnjičeni

Kosovska vlada
FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

Dvojici maloletnika uhapšenih u vezi sa ovim slučajem danas je određena mera pritvora, prenosi prištinski Kallxo pozivajući se na potvrdu portparolke suda u Prištini.

Izvor: Koha (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog; naslov je adaptiran)

Završen je sastanak grupe za hitne slučajeve pri Ministarstvu pravde povodom silovanja 11-godišnjakinje od strane petorice osumnjičenih.

KoSSev: U međuvremenu Kosovska policija je saopštila da je uhapšen i peti osumnjičeni, te da se nalazi u policijskoj stanici u Prištini.

Na sastanku kojim je predsedavala zamenica ministra pravde Nita Šalja, uz učešće policije, tužilaštva i drugih institucija, odlučeno je da Vlada formira stručnu komisiju koja će analizirati institucionalne radnje u vezi sa slučajem.

Šalja je rekla da će osnivanje ove komisije pomoći da se odredi pravi put za dalje.

„Upravo su završili sastanak grupe za hitne slučajeve. Članovi ove grupe dele zabrinutost povodom ovog slučaja. Potvrđujemo preduzimanje institucionalnih radnji. Ponuđena je zaštita i adekvatna podrška žrtvi. Vlada će formirati stručnu komisiju koja će analizirati konkretne akcije institucija. Formiranje komisije će nam pomoći da napravimo prethodnu analizu i da nam diktira pravi put u budućnosti“, rekla je zamenica ministra pravde Nita Šalja, nakon sastanka kome je prisustvovala policija, tužilaštvo, branioci žrtava itd.

Povezane vesti:

Uhapšene četiri osobe od ukupno pet koje se sumnjiče za silovanje u Prištini

Priština: Pet osoba silovalo maloletnicu, više njih uhapšenoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.