Kod Vampiruše zapaljen automobil pograničnom policajcu

Foto: KoSSev

Automobil Dacia Sandero, crvene boje, beogradskih registarskih oznaka – zapaljen je noćas u severnom delu Mitrovice, potvrđeno je za KoSSev.

Policija je informaciju da, kod zgrade poznate kao „Vampiruša“ gori automobil, dobila oko 5.30 časova jutros.

Prve su sumnje da je požar podmetnut, kaže za KoSSev zamenik komandira KP za Sever, Veton Eljšani.

„Sumnjamo da je neko zapalio automobil. Motiv i osumnjičeni za ovo nisu poznati za sada“, poručio je.

KoSSev saznaje da je vlasnik automobila muškarac srpske nacionalnosti Ž.K, inače pripadnik Kosovske granične policije.

Foto: KoSSev

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe i paljenja lokala u Zvečanu ranije ovog meseca, kao i najmanje jednog zapaljenog automobila tokom oktobarskih nemira 2021. godine na Severu, najmanje su 84 vozila zapaljena od 2014. godine u sredinama u kojima žive Srbi, pre svega na Severu.

Poslednji slučaj podmetanja požara dogodio se 17. marta u Leposaviću, a prethodno i 29. ferbuara u Zvečanu.

Tako je i početkom februara još jedan automobil zapaljen u Zvečanu. Krajem januara delimično je izgorelo vozilo u vlasništvu predsednika skupštine opštine Leposavić, a sredinom februara prošle godine je u istom mestu zapaljen auto takođe lokalnoj zvaničnici, odnosno potpredsednici opštine srpske nacionalnosti D.M.

Sa druge strane, poslednja serija paljenja automobila na Severu usledila je aprila prošle godine, kada je za nedelju dana izgorelo više od 10 putničkih vozila.

Listu zapaljenih automobila pogledajte OVDE.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.