U Leposaviću noćas zapaljen automobil vlasnice V.R.

Zapaljen auto Leposavić
FOTO: Kosovska policija

Srpkinji V.R. zapaljen je noćas automobil u opštini Leposavić. Osim ovog, oštećena su još dva koja su bila u blizini. Motiv još uvek nije poznat, a KoSSev nezvanično saznaje da je vlasnica automobila bivša šefica administracije opštine pri srpskom sistemu.

Oko 4 sata noćas, policija je dobila prijavu da je u Leposaviću zapaljena bela Toyota, registrovana na RA srpske registraske tablice, potvrđeno je za KoSSev.

Policija je izlaskom na lice mesta, zajedno sa Vatrogasnom jedinicom, uočila da su, osim ovog, oštećena još dva pored – jedno od njih kraljevačkih tablica.

U pitanju je vozilo vlasnice V.R, potvrđuju iz policije, a KoSSev nezvanično saznaje da je u pitanju bivša šefica administracije opštine pri srpskom sistemu.

Zamenik komandira KP za Sever, Veton Eljsani to nije mogao da potvrdi, ali jeste da vlasnica nije obavljala funkciju u kosovskom sistemu.

Motiv još uvek policiji a ni vlasnici – nije poznat, a sa njom je obavljen razgovor.

Pokrenuta je istraga, a slučaj je za sada okarakterisan kao „paljevina“.

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, kao i najmanje jednog zapaljenog automobila tokom oktobarskih nemira 2021. godine na Severu, najmanje su 82 vozila zapaljena od 2014. godine u sredinama u kojima žive Srbi, pre svega na Severu.

Poslednji slučaj podmetanja požara na automobilu dogodio se 11. februara u Zvečanu.

Prethodno je krajem januara delimično izgorelo vozilo u vlasništvu predsednika skupštine opštine Leposavić, a sredinom februara prošle godine je u istom mestu zapaljen auto takođe lokalnoj zvaničnici, odnosno potpredsednici opštine srpske nacionalnosti D. M.

Sa druge strane, poslednja serija paljenja automobila na Severu usledila je aprila prošle godine, kada je za nedelju dana izgorelo više od 10 putničkih vozila.

Listu zapaljenih automobila pogledajte OVDE.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.