Zapaljen automobil u Zvečanu

Zapaljen automobil Zvečan
FOTO: Kosovska policija

U opštini Zvečan proteklog dana zapaljen je jedan automobil, saopštili su iz Kosovske policije.

Slučaj je registrovan juče, deset minuta nakon ponoći u Nemanjinoj ulici.

„Muškarac sa Kosova prijavio je da je njegov automobil sa lokalnim registarskim tablicama izgoreo“, navodi se u policijskom saopštenju.

Na lice mesta izašle su jedinice. Slučaj se istražuje.

Paljevine automobila na Severu

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, kao i najmanje jednog zapaljenog automobila tokom oktobarskih nemira 2021. godine na Severu, najmanje je 81 vozilo zapaljeno od 2014. godine u sredinama u kojima žive Srbi, pre svega na Severu.

Poslednji slučaj podmetanja požara na automobilu dogodio se krajem januara, kada je delimično izgorelo vozilo u vlasništvu predsednika skupštine opštine Leposavić. Dva meseca ranije u Leposaviću je zapaljen auto takođe lokalnoj zvaničnici, odnosno potpredsednici opštine srpske nacionalnosti D. M.

Sa druge strane, poslednja serija paljenja automobila na Severu usledila je aprila prošle godine, kada je za nedelju dana izgorelo više od 10 putničkih vozila.

Krajem meseca septembra 2023. godine, takođe je u Leposaviću zapaljeno jedno vozilo u dvorištu kuće vlasnika, a početkom istog meseca u Bošnjačkoj je izgoreo „Yugo“, beogradskih registarskih oznaka.

Listu zapaljenih automobila pogledajte OVDE.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.