Zapaljen automobil potpredsednice opštine Leposavić

FOTO: KoSSev/Ilustracija

Srpkinji D.M. zapaljen je noćas auto u Leposaviću, ali on nije izgoreo u potpunosti. KoSSev saznaje da je u pitanju potpredsednica opštine.

Kako je za naš portal potvrdio zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani – preliminarno sumnjaju da je u pitanju podmetnuti požar, ali da se ne radi o tablicama kao mogućem uzroku.

Eljšani je ujedno naveo da je istraga u toku, te da se preliminarno radi samo o oštećenju automobila, vrednosti oko par stotina evra.

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, kao i najmanje jednog zapaljenog automobila tokom oktobarskih nemira 2021. godine na Severu, najmanje je 79 vozila zapaljeno od 2014. godine u sredinama u kojima žive Srbi, pre svega na Severu.

Poslednja serija paljenja automobila na Severu usledila je ovog aprila, kada je za nedelju dana izgorelo više od 10 putničkih vozila.

Krajem meseca septembra ove godine, takođe je u Leposaviću zapaljeno jedno vozilo u dvorištu kuće vlasnika, a početkom istog meseca u Bošnjačkoj je izgoreo „Yugo“, beogradskih registarskih oznaka.

Listu zapaljenih automobila pogledajte OVDE.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.