U Leposaviću noćas zapaljen automobil

FOTO: KoSSev/Ilustracija

Automobil marke Volkswagen Polo, vlasnika muškarca srpske nacionalnosti – zapaljen je noćas u opštini Leposavić, potvrđeno je za KoSSev.

Policija je prijavu dobila oko 3 sata posle ponoći.

Za sada se razlozi ne znaju, a požar je u većini zahvatio motor automobila.

„Izgoreo je motor automobila, on je dosta oštećen. Za sada se ne zna razlog ovog podmetanja požara. Istraga je u toku“, kaže za KoSSev zamenik komandira KP regiona Sever, Veton Eljšani.

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe i paljenja lokala u Zvečanu ranije ovog meseca, kao i najmanje jednog zapaljenog automobila tokom oktobarskih nemira 2021. godine na Severu, najmanje su 83 vozila zapaljena od 2014. godine u sredinama u kojima žive Srbi, pre svega na Severu.

Poslednji slučaj podmetanja požara na automobilu dogodio se 29. februara u Zvečanu.

Prethodno je početkom februara automobil zapaljen u Zvečanu. Krajem januara delimično je izgorelo vozilo u vlasništvu predsednika skupštine opštine Leposavić, a sredinom februara prošle godine je u istom mestu zapaljen auto takođe lokalnoj zvaničnici, odnosno potpredsednici opštine srpske nacionalnosti D.M.

Sa druge strane, poslednja serija paljenja automobila na Severu usledila je aprila prošle godine, kada je za nedelju dana izgorelo više od 10 putničkih vozila.

Listu zapaljenih automobila pogledajte OVDE.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.