Svećlja saopštio da je uhapšen pripadnik Civilne zaštite, koju je okarakterisao kao „kriminalnu strukturu“

FOTO: KoSSev

Nakon što je izvršeno prvo hapšenje u vezi sa paljenjem automobila na Severu, oglasio se i kosovski ministar unutrašnjih poslova, sa novim detaljem da se radi o pripadniku Civilne zaštite, koju je neposredno okarakterisao kao „kriminalnu strukturu“.

„Paljenje automobila naših građana na severu, koje je orkestrirao Beograd da bi izazvao strah kod ostalih građana, nesumnjivo je teško krivično delo. Kako smo i rekli koliko puta su se ovakva dela dešavala, relevantne policijske jedinice su angažovane na identifikaciji kriminalaca koji su počinili takva dela. Jedan od njih je danas uhapšen i koji je, osim što je učestvovao u paljenju automobila na severu, kao aktivni deo kriminalne strukture tzv. ‘Civilne zaštite’, prethodno oružjem napao Kosovsku policiju, ranivši dva njena službenika“, saopštio je Đeljalj Svećlja.

Kako tvrdi, kosovske bezbednosne agencije takođe imaju dokaze o navodnoj umešanosti ovog Srbina u napade na „kritičnu infrastrukturu“ Kosova.

Podsetio je na to za šta se M.B. tereti: „Ubistvo u pokušaju“, „Stvaranje opšte opasnosti“ i „napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“. .

Svako ko je, kao pojedinac ili kao deo „kriminalnih grupa u režiji Beograda“, izvršio bilo koju vrstu krivičnog dela sa ciljem „destabilizacije“ Kosova, biće identifikovan i priveden pravdi, tvrdi Svećlja.

Prethodno je šef kabineta kosovske predsednice Bljerim Velja izneo drugi detalj: „Radoičićevi nasilnici će biti privedeni pravdi za svoja krivična dela“.

Posle više serija paljenja automobila na Severu Kosova, policija je kasno popodne saopštila po prvi put da je neko uhapšen u vezi sa podmetanjem požara na vozilu.

U pitanju je Srbin M.B. (’87) za kojim se inače tragalo zbog sumnje da je umešan u više krivičnih dela.

On je uhapšen danas oko 17 časova nakon, kako se navodi „intenzivnog uviđaja“.

Međutim, kako policija saopštava, M.B. se sumnjiči da je umešan u slučaj napada vatrenim oružjem na jedinicu Kosovske policije, kada su dva policajca ranjena, ali se isto lice sumnjiči i za paljenje automobila u rejonu Zubinog Potoka koji su bili registrovani na RKS.

Za manje od nedelju dana, izgorelo je 10 putničkih automobila u privatnom vlasništvu u sve četiri opštine na Severu Kosova. Većina ih je registrovana na RKS tablice.

Šef kabineta Osmani o prvom hapšenju za paljenje vozila: Radoičićevi nasilnici odgovaraće

Uhapšen Srbin osumnjičen za paljenje automobila u Z. Potoku, ali i za ranjavanje policajaca

Šef kabineta Osmani o paljenju automobila: Propašće Vučićev piromanski režim

Još tri zapaljena automobila, i to u Leposaviću, policija traži pomoć građana

Vučić kaže Srbi sa Kosova ne očekuju od njega odgovor o tablicama, već N1 „lažima radi protiv njega“

Vučić o KM tablicama: Radimo šta možemo, šta još hoćete od mene

Osude iz Prištine na paljenje automobila na Severu, diplomate traže brzu istragu

AMSS saopštio da nema svoju poslovnu jedinicu, niti pravno lice na teritoriji KiM

Noćas gorela još tri automobila na severu sa RKS tablicama

„KM ostaje“: Sutra ističe rok za (pre)registraciju uz olakšice? Redovi ispred AMSSPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.