Uhapšen Srbin osumnjičen za paljenje automobila u Z. Potoku, ali i za ranjavanje policajaca

FOTO: KoSSev

Posle više serija paljenja automobila na Severu Kosova, policija je sada saopštila po prvi put da je neko uhapšen u vezi sa podmetanjem požara na vozilu.

U pitanju je Srbin M.B. (’87) za kojim se inače tragalo zbog sumnje da je umešan u više krivičnih dela.

On je uhapšen danas oko 17 časova nakon, kako se navodi „intenzivnog uviđaja“.

Međutim, kako policija saopštava, M.B. se sumnjiči da je umešan u slučaj napada vatrenim oružjem na jedinicu Kosovske policije, kada su dva policajca ranjena, ali se isto lice sumnjiči i za paljenje automobila u rejonu Zubinog Potoka koji su bili registrovani na RKS.

M.B. se tereti za „Učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe“, „Ubistvo u pokušaju“, „Stvaranje opšte opasnosti“ i „Napad na službeno lice prilikom vršenja njegove službene dužnosti“.

U Leposaviću su noćas izgorela još tri automobila, dva sa RKS tablicama i jedan sa beogradskim, koji se nalazio u blizini jednog od zapaljenih vozila.

Za manje od nedelju dana, izgorelo je 10 putničkih automobila u privatnom vlasništvu u sve četiri opštine na Severu Kosova. Većina ih je registrovana na RKS tablice.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.