Srpska lista posle hapšenja za paljenje automobila: Kurti maltretira Srbe, hoće haos

FOTO: KoSSev

Prvo hapšenje osumnjičenog pripadnika Civilne zaštite, kako je to saopštio kosovski ministar unutrašnjih poslova – za paljenje automobila u Zubinom Potoku ali i za druga krivična dela, uključujući i ranjavanje dva policajca, Srpska lista je protumačila kao „maltretiranje srpskog naroda“ i nameru da se izazove reakcija Srba pred susret Petra Petkovića i Besnika Bisljimija u utorak u Briselu.

„U nameri da pred nastavak pregovora u Briselu izazovu reakciju srpskog naroda na severu Кosova i Metohije kosovske institucije nastavljaju sa maltretiranjem srpskog naroda. U tom smislu danas su uhapsili Srbina iz Zubinog Potoka i bez ijednog dokaza optužili ga za teška krivična dela“.

To što su se kosovski zvaničnici upravo pohvalili da su uhapsili Srbina M.B. (’87) kojeg su istraživali zbog više dela, uz naglasak da će svi počinioci krivičnih dela na Severu biti privedeni pravdi, i još ih opisali kao „Radoičićeve nasilnike“, Srpska lista drugačije tumači.

Oni naglašavaju da Кurtijev režim do sada nije rešio nijedan napad na Srbe, kojih je bilo na desetine, ali: „Kada treba progoniti Srbe bez dokaza, tu deluje pod hitno“.

Upozoravaju na „haos“.

„Očigledno da je njegova namera da izazove haos, a situacija na terenu govori da nije daleko od toga. Od skoro, u nameri da obmane javnost, ide korak dalje, pa i u slučajevima kada su oštećeni Srbi, on kao osumnjičene neosnovano hapsi Srbe i pokušava da spinuje realnost na terenu skrivajući prave krivce za napad na Srbe i srpsku imovinu“.

Za manje od nedelju dana, izgorelo je 10 putničkih automobila u privatnom vlasništvu u sve četiri opštine na Severu Kosova. Većina ih je registrovana na RKS tablice.

Srpska lista se nije oglašavala ovim povodom u vezi sa maltretiranjem naroda i haosom.

Svećlja saopštio da je uhapšen pripadnik Civilne zaštite, koju je okarakterisao kao „kriminalnu strukturu“

Šef kabineta Osmani o prvom hapšenju za paljenje vozila: Radoičićevi nasilnici odgovaraće

Uhapšen Srbin osumnjičen za paljenje automobila u Z. Potoku, ali i za ranjavanje policajaca

Šef kabineta Osmani o paljenju automobila: Propašće Vučićev piromanski režim

Još tri zapaljena automobila, i to u Leposaviću, policija traži pomoć građana

Vučić kaže Srbi sa Kosova ne očekuju od njega odgovor o tablicama, već N1 „lažima radi protiv njega“

Vučić o KM tablicama: Radimo šta možemo, šta još hoćete od mene

Osude iz Prištine na paljenje automobila na Severu, diplomate traže brzu istragu

AMSS saopštio da nema svoju poslovnu jedinicu, niti pravno lice na teritoriji KiM

Noćas gorela još tri automobila na severu sa RKS tablicama

„KM ostaje“: Sutra ističe rok za (pre)registraciju uz olakšice? Redovi ispred AMSSPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.