Šef kabineta Osmani o paljenju automobila: Propašće Vučićev piromanski režim

FOTO: AGK
FOTO: AGK/Bljerim Velja

Već danima među prvima saopštava vesti o paljenju automobila na Severu. Danas je to učinio takođe – Bljerim Velja (Blerim Vela), šef kabineta kosovske predsednice Vjose Osmani.

U Leposaviću su noćas izgorela još tri automobila, dva sa RKS tablicama i jedan sa beogradskim, koji se nalazio u blizini jednog od zapaljenih vozila.

Iako se istraga vodi, a policija poziva na pomoć građana u otkrivanju počinilaca, za Velju, nema sumnje ko to radi.

„Diskreditovane i uz sve manju podršku kosovskih Srba, ilegalne strukture Srbije pribegavaju kriminalnim i terorističkim taktikama. Vladavina prava će prevladati i svaki krivac će biti izveden pred lice pravde. Vučićev piromanski režim će propasti“, poručio je.

Za manje od nedelju dana, izgorelo je 10 putničkih automobila u privatnom vlasništvu u sve četiri opštine na Severu Kosova. Većina ih je registrovana na RKS tablice.

Nakon jučerašnjeg paljenja, pokrenuo se talas osuda od strane međunarodnih, ali i kosovskih zvaničnika: Osude iz Prištine na paljenje automobila na Severu, diplomate traže brzu istraguPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.