Slučaj „Karačevo“: Uhapšena trojica policijskih službenika

Trojica službenika pogranične policije Istok privedeni su danas u nastavku  istrage slučaja „Karačevo“. Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo „Krijumčarenje robe“. 

Trojica policajaca su jutros nakon saslušanja u sedištu PIK-a u Ajvaliji, gde su bili pozvani u svojstvu osumnjičenih, prema nalogu Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu, uhapšeni zbog navedenog krivičnog dela.

Određeno im je zadržavanje od 48 sati i po preporuci PIK-a su i suspendovani.

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, u saradnji sa Kosovskom policijom i kosovskim policijskim inspektoratom, preduzima sve potrebne istražne radnje, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, Policijski inspektorat Kosova i Kosovska policija, sproveli su 18. septembra prošle godine akciju hapšenja i rušenja ilegalnih kockarnica u pograničnom području u selu Karačevo. Uhapšena su 33 lica, dok je Osnovni sud u Gnjilanu već sledećeg dana odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije.

Jedan od policijskih službenika, prema dosijeu tužilaštva u Gnjilanu je vlasnik jednog od glavnih kazina u selu Karačevo.

Nedelju dana kasnije uhapšene su još dve osobe u sklopu ove operacije, a pod sumnjom da su u periodu 2019-2020, kontinuirano švercovali robu sa teritorije centralne Srbije na teritoriju Kosova. Potom su u novoj akciji 1. oktobra, širom Kosova uhapšene još 22 osobe. Dve nedelje kasnije, 14. oktobra 2020., u okviru slučaja Karačevo uhapšene su još dve osobe.

Njima se na teret stavlja krivično delo „Krijumčarenje robe“, ali i „Organizovanje piramidalih šema i ilegalnog kockanja“.

Pročitaje još:

Slučaj Karačevo: Predao se policiji jedan od najtraženijih za organizovanje ilegalnog kockanja

Još dve osobe uhapšene u sklopu slučaja „Karačevo“

Nastavljena operacija „Karačevo“, uhapšene još 22 osobe širom Kosova

Uhapšene još dve osobe zbog „šverca robe“ u Karačevu

Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu

Tužilaštvo zatražilo jednomesečni pritvor za 30 ljudi uhapšenih u Karačevu

Kurti: U Karačevu je samo rep organizovanog kriminala, glava mu je u Prištini

Hoti: Akcija u Karačevu početak povratka u normalnost u svakom polju

KOHA: Racija Specijalne policija u Karačevu, demolirane kockarnice, uhapšeno 33, među njima i policajci

Slučaj Karačevo, Veljiu: „Zatražili smo od KFOR-a da ne dozvoli srpskoj vojsci da silazi daleko ispod granice“

Otkazao sam policijske akcije u Zubinom Potoku i Karačevu, bila je to Tačijeva igraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.