Uhapšene još dve osobe zbog „šverca robe“ u Karačevu

karačevo
FOTO: Gazeta Express

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su danas još dvojicu osumnjičenih u sklopu slučaja „Karačevo“ – pet dana nakon što je u ovom selu sprovedena akcija u kojoj je više od 30 osoba uhapšeno zbog ilegalnog kockanja i šverca robe, a porušeno više od 10 objekata za ilegalno kockanje.

Uhapšeni su pod sumnjom da su u periodu 2019-2020 kontinuirano švercovali robu sa teritorije centralne Srbije na teritoriju Kosova usled čega je, kako je saopšteno iz policije, naneta velika šteta kosovskom budžetu.

Osumnjičene osobe su ispitane, a potom im je određena mera zadržavanja do 48 sati.

Podsetimo, Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, Policijski inspektorat Kosova i Kosovska policija sproveli su u petak akciju hapšenja i rušenja ilegalnih kockarnica u pograničnom području u selu Karačevo. Uhapšeno je 33 lica, dok je Osnovni sud u Gnjilanu već sledećeg dana odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije.

Njima se na teret stavlja krivično delo „Krijumčarenje robe“, ali i „Organizovanje piramidalih šema i ilegalnog kockanja“.

Pročitajte još:

Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu

Tužilaštvo zatražilo jednomesečni pritvor za 30 ljudi uhapšenih u Karačevu

Kurti: U Karačevu je samo rep organizovanog kriminala, glava mu je u Prištini

Hoti: Akcija u Karačevu početak povratka u normalnost u svakom polju

KOHA: Racija Specijalne policija u Karačevu, demolirane kockarnice, uhapšeno 33, među njima i policajci

Slučaj Karačevo, Veljiu: „Zatražili smo od KFOR-a da ne dozvoli srpskoj vojsci da silazi daleko ispod granice“

Otkazao sam policijske akcije u Zubinom Potoku i Karačevu, bila je to Tačijeva igraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.