Nastavljena operacija „Karačevo“, uhapšene još 22 osobe širom Kosova

Karačevo akcija
Akcija u Karačevu/18. 09/FOTO: Gazeta Express

Kosovska policija nastavila je sa sprovođenjem operacije poznate kao „Karačevo“. U sklopu akcije koja je ovog jutra sprovedena u sedam gradova na Kosovu uhapšene su još 22 osobe zbog sumnje da su umešane u šverc robe i ilegalno kockanje, javlja prištinska Koha.

„Operacije je sprovedena u Uroševcu, Prizrenu, Gnjilanu, Peći, Suvoj Reci, Podujevu i Vitini. Ovo je nastavak operacije u Karačevu i drugim regionima. 22 osobe osumnjičene za vršenje kriminalnih radnji su pritvorene na 48 sati“, potvrdio je glavni tužilac u Gnjilanu, Jetiš Maljoku (Jetish Maloku), prenosi prištinska Koha.

Ukupan broj uhapšenih sada je 59, naznačio je.

Pretresi su ovog jutra izvršeni na 11 lokacija privrednih subjekata i još 17 poseda fizičkih lica.

„Zaplenjena je značajna količina stoke, oružja, predmeta, štetnih prehrambenih proizvoda, alata koji je korišćen za ilegalne radnje“, rekao je za ovaj medij major Zejnulah Serduli (Zejnullah Serdulli).

Kako je prištinska Koha javila danas ranije, u akciji su učestvovali službenici Kosovske policije, Kosovskog policijskog inspektorata, u saradnji sa drugim agencijama.

Podsetimo, Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, Policijski inspektorat Kosova i Kosovska policija sproveli su 18. septembra akciju hapšenja i rušenja ilegalnih kockarnica u pograničnom području u selu Karačevo. Uhapšena su 33 lica, dok je Osnovni sud u Gnjilanu već sledećeg dana odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije.

Njima se na teret stavlja krivično delo „Krijumčarenje robe“, ali i „Organizovanje piramidalih šema i ilegalnog kockanja“.

Nedelju dana kasnije uhapšene su još dve osobe u sklopu ove operacije, a pod sumnjom da su u periodu 2019-2020 kontinuirano švercovali robu sa teritorije centralne Srbije na teritoriju Kosova usled čega im je tada određena mera zadržavanja do 48 sati.

Pročitaje još:

Uhapšene još dve osobe zbog „šverca robe“ u Karačevu

Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu

Tužilaštvo zatražilo jednomesečni pritvor za 30 ljudi uhapšenih u Karačevu

Kurti: U Karačevu je samo rep organizovanog kriminala, glava mu je u Prištini

Hoti: Akcija u Karačevu početak povratka u normalnost u svakom polju

KOHA: Racija Specijalne policija u Karačevu, demolirane kockarnice, uhapšeno 33, među njima i policajci

Slučaj Karačevo, Veljiu: „Zatražili smo od KFOR-a da ne dozvoli srpskoj vojsci da silazi daleko ispod granice“

Otkazao sam policijske akcije u Zubinom Potoku i Karačevu, bila je to Tačijeva igraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.