Slučaj Karačevo: Predao se policiji jedan od najtraženijih za organizovanje ilegalnog kockanja

karačevo
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Najtraženiji u vezi sa slučajem organizovanja igara na sreću u oblasti Karačevo, Mentor Maćani (Maqani) predao se danas organima za sprovođenje zakona.

Isti se sumnjiči za organizovanje kockanja. Maćani je bio jedan od osumnjičenih na spisku lica koja su radila na području Karačeva – mesta koje se nalazi u opštini Kamenica samo nekoliko kilometara od granice između Kosova i Srbije.

Pored Maćanija, danas je uhapšen i jedan od suvlasnika kazina koji je poslovao u selu Karačevo. Inicijali su K. M.

S druge strane, Kallxo saznaje da je pritvor za osam policajaca sa kojima još uvek nije obavljen razgovor u vezi sa dozvoljavanjem i pomaganjem u švercu i kockanju, produžen  za još mesec dana.

KoSSev: Podsetimo, Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, Policijski inspektorat Kosova i Kosovska policija sproveli su 18. septembra akciju hapšenja i rušenja ilegalnih kockarnica u pograničnom području u selu Karačevo. Uhapšena su 33 lica, dok je Osnovni sud u Gnjilanu već sledećeg dana odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije.

Jedan od policijskih službenika, prema dosijeu tužilaštva u Gnjilanu, je vlasnik jednog od glavnih kazina u selu Karačevo.

Nedelju dana kasnije uhapšene su još dve osobe u sklopu ove operacije, a pod sumnjom da su u periodu 2019-2020 kontinuirano švercovali robu sa teritorije centralne Srbije na teritoriju Kosova. Potom su u novoj akciji 1. oktobra, širom Kosova uhapšene još 22 osobe. Dve nedelje kasnije, 14. oktobra, u okviru slučaja Karačevo uhapšene su još dve osobe.

Njima se na teret stavlja krivično delo „Krijumčarenje robe“, ali i „Organizovanje piramidalih šema i ilegalnog kockanja“.

Pročitaje još:

Još dve osobe uhapšene u sklopu slučaja „Karačevo“

Nastavljena operacija „Karačevo“, uhapšene još 22 osobe širom Kosova

Uhapšene još dve osobe zbog „šverca robe“ u Karačevu

Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu

Tužilaštvo zatražilo jednomesečni pritvor za 30 ljudi uhapšenih u Karačevu

Kurti: U Karačevu je samo rep organizovanog kriminala, glava mu je u Prištini

Hoti: Akcija u Karačevu početak povratka u normalnost u svakom polju

KOHA: Racija Specijalne policija u Karačevu, demolirane kockarnice, uhapšeno 33, među njima i policajci

Slučaj Karačevo, Veljiu: „Zatražili smo od KFOR-a da ne dozvoli srpskoj vojsci da silazi daleko ispod granice“

Otkazao sam policijske akcije u Zubinom Potoku i Karačevu, bila je to Tačijeva igraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.