Radulović imenovan za savetnika ministra Rašića

Lazar Radulović Lovćen
FOTO: Udruženje Crnogoraca Lovćen

Predsedik Udruženja Crnogoraca na Kosovu „Lovćen“, Lazar Radulović, imenovan je juče za drugog savetnika novog ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Nenada Rašića. Radulović je ujedno, kako potvrđuje, danas zvanično podneo ostavku na mesto predsednika ovog Udruženja.

„Mojim jučerašnjim imenovanjem na mesto savetnika ministra za pitanja zajednica, ministra Nenada Rašića, a zbog sukoba interesa podnosim ostavku na mesto predsednika Udruženja Crnogoraca ‘Lovćen'“, poručio je jutros u saopštenju Radulović.

Dodao je da će i nakon njega, njegovi saradnici nastaviti istim putem i boriti se za ciljeve zacrtane od osnivanja Udruženja kojim je sve do danas rukovodio.

Nenad Rašić, lider Progresivno demokratske stranke, imenovan je 1. decembra na mesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, a na toj poziciji bio je Goran Rakić.

Za njegovu savetnicu istog dana izabrana je Rada Trajković, nekadašnja poslanica u kosovskoj skupštini i predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova.

Imenovanje Rašića za ministra izazvalo je burnu reakciju zvaničnog Beograda, kao i Srpske liste, uz navode da je takva protivustavna i doneta bez saglasnosti srpskih poslanika.

Da njegovo imenovanje ne ispunjava ustavne uslove poručili su i iz Evropske unije, koji su to utvrđivanje ipak prepustili kosovskom Ustavnom sudu.

Sa druge strane, među onima koji su Rašićevo imenovanje podržali bio je upravo Lazar Radulović i to pre svega zbog crnogorske zajednice na Kosovu.

„Verujemo da će konačno nakon 10 godina ministarstvo za zajednice i povratak biti dostupno za saradnju i Crnogorskoj zajednici na Kosovu“, naveo je tada Radulović.

On je ujedno kazao da Crnogorci ranije nisu imali pristup ovom ministarstvu jer je ono bilo „hermetički zatvoreno“ za njih.

Pročitajte još:

Trajković o ulasku u Kurtijevu vladu: Cilj je da se sazna o čemu se razgovara

Otadžbina: Napuštanje institucija trebalo da prate srpski izbori; ali Vučić hteo da ga Kurti i EU mole da se Srbi vrate

Brnabić: Za mene je ustav Kosova kao ustav Karaburme, Rašić ne može u vladu

RSE: Brisel ocenjuje da imenovanje Rašića u Vladu Kosova ‘ne ispunjava ustavne uslove’

Predsednik udruženja Crnogoraca sa Kosova: Očekujemo dobru saradnju sa Rašićem

Novi DSS: Rašić i Trajković daju legitimitet torturi Kurtijevih specijalaca

Vučić o Kurtiju, novom ministru i savetnici: „Teroristički ološ“ izabrao „najgori srpski ološ“

Trajković: Radoičić neće više imati uticaja, a Vučiću oduzet deo, imenovanje Rašića legalno

Petković i S.Lista o imenovanju Rašića: Dokaz da postoje „Kurtijevi Srbi“, prekršen ustav, sledi žalba

Rada Trajković savetnica ministra Rašića

Nenad Rašić imenovan za ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.