Rada Trajković savetnica ministra Rašića

rada trajković
FOTO: FoNet/Milica Vučković

Nekadašnja poslanica u kosovskoj skupštini i predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova, Rada Trajković, imenovana je jutros za savetnicu ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi – Nenada Rašića.

„Jutros su uzeli moje podatke i jutros sam imenovana“, kazala je Trajković za Kim.

Na pitanje kako će savetovati Rašića, Rada Trajković je rekla da je „prioritet da se Srbi sa Kosova i Metohije gledaju kao celina“.

„Mislim da je suviše veliki akcenat dat na sever Kosova i nekako su Srbi po enklavama zapostavljeni. To je jedno, a drugo ohrabrićemo glas Srba koji je autentičan, koji je potisnut jednom mentalnom okupacijom koja je došla od Srpske liste i kriminogenih elemenata unutar te liste, mislim pre svega na njihovog potpredsednika“, rekla je Trajković za Kim.

Trajković ističe da „dolazi vreme kada će Srbi početi ponovo da se slobodno izražavaju.“

„Biće slobodno negodovanje, slobodno neslaganje i slobodno iznošenja svojih stavova. Sloboda nam je sada ukinuta od institucija koje sada deluju“, rekla je Trajković, ističući da je ta sloboda ograničena od Srpske liste i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Reagujući na najavu Srpske liste da će uputiti žalbu Ustavnom sudu zbog, kako su naveli, protivzakonitog imenovanja Rašića, Trajković je kazala da je to imenovanje legalno i legitimno.

„Naš politički entitet je ušao u parlament, bez obzira što je preko nas ušao i napustio, odnosno priklonio se Srpskoj listi. Znači naš politički entitet je deo parlamenta“, rekla je Trajković.

Pročitajte još:

Nenad Rašić imenovan za ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.