Optuženi u slučaju Gazimestan uskoro na slobodi, Apelacioni sud usvojio žalbu

FOTO: RTS

Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu u predmetu N.N. kojom je kaznu prvostepene presude Osnovnog suda od osam meseci, zbog navodnog izricanja etničke mržnje i netrpeljivosti – smanjio na šest meseci. U kaznu se uračunava vreme koje je on proveo u pritvoru od 28. juna 2022. godine, kazala je za Kim advokatica, Jovana Filipović.

„Jutros je dostavljena presuda Apelacionog suda Kosova kojom je žalba delimično usvojena, te je kazna smanjena na šest meseci, a u kaznu se uračunava vreme koje je već proveo u pritvoru od 28.06. 2022. godine“, rekla je Filipović.

Branilac N.N. advokatica Jovana Filipović navodi da bi ovo značilo da će on najkasnije do 28. decembra ove godine biti pušten na slobodu.

Podsetimo, mladić N.N. uhapšen je za Vidovdan na Gazimestanu ove godine i nalazi se u zatvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Kim

Opširnije o tome:

Mladić uhapšen na Gazimestanu osuđen na osam meseci zatvora, odbrana će uložiti žalbu

Mladiću uhapšenom na Gazimestanu produžen pritvor

Uhapšenom na Gazimestanu određen pritvor od 30 dana

Filipović: Uhapšenom na Gazimestanu se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio

KP o Vidovdanu: Jedno hapšenje, oduzete majice, desetorici zabranjen ulaz na KosovoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.